Crna statistika u BiH: Ne prođe nijedan vikend bez ovakvih vijest

Crna statistika u BiH: Ne prođe nijedan vikend bez ovakvih vijest

Nastavlja se crna statistika saobraćajnih nesreća s tragičnim ishodom, a stručnjaci ističu da bi stroža kaznena politika i edukacija mogli doprinijeti smanjenju ovih brojki. Također, pozivaju na uključivanje psihologa u ovu oblast kako bi se bolje razumjeli uzroci i pronašla efikasnija rješenja.

Danas je još jedan dan obilježen tragičnim vijestima iz saobraćaja. U teškoj nesreći koja se dogodila u blizini Zenice, izgubio je život vozač kamiona. Ovo je samo najnoviji u nizu udesa koji su se dogodili širom Bosne i Hercegovine od početka maja.

Neprilagođena brzina i alkohol i dalje su vodeći uzroci nesreća. Žrtve, koje se danas suočavaju s posljedicama, svjesne su da trenutak nepažnje može zauvijek promijeniti njihov život.

Zoran Vujin iz Udruženja Step podijelio je svoju priču za N1, podsjećajući nas na važnost sigurnosti u saobraćaju. Njegova nesreća, koja se dogodila prije 26 godina, ostavila je trajne posljedice i podsjeća nas da sigurnost u saobraćaju ne smije biti zanemarena.

“Ja sam bio vozač, moja greška je bila što nisam bio vezan, jer nije bila teška saobraćajna nezgoda, ali sam ja povrijedio vrat, udario glavom jer nije bilo pojasa da me zadrži. Nezgoda se desila tako što sam vozeći se, jedan vozač je neoprezno izašao ispred mene prilično blizu, ja sam pokušao da ga zaobiđem, da ga ne udarim, direktno u njega, i sletio sam sa puta. Moje auto se okrenulo, udario bočnom stranom i ja sam udario glavom. Posljedica je paraplegija, život u kolicima već 26 godina”, ispričao nam je Zoran Vujin iz Udruženja Step.

Dok se broj saobraćajnih nesreća nastavlja povećavati iz godine u godinu, građani traže od nadležnih da poduzmu više mjera za kontrolu i sankcioniranje nesavjesnih vozača.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica