Crnadak: Bilo bi pogrešno da se RS suoči s ekonomskim sankcijama zbog politike Milorada Dodika

873x400 9
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Posljednje najave Milorada Dodika vode Republiku Srpsku u provaliju i u sukob sa čitavim svijetom, kazao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

U saopćenju se navodi da sigurno neće podržati da RS bude izolovana i da budu ugroženi mir i stabilnost. 

– Vidjeli smo sinoć da Dodikovu totalnu radikalizaciju ne podržavaju čak ni predsjednik Srbije i ruski ministar inostranih poslova sa kojima je razgovarao u Beogradu i koji nisu podržali nijednu od njegovih ekstremnih mjera – rekao Crnadak.

NSRS će pretvoriti u igračku

Dodao je da za PDP nema nikakvog smisla da se o novoj odluci Ustavnog suda BiH raspravlja u Narodnoj skupštini Republike Srpske prije nego što se ispune dva uslova – da NSRS provede raspravu o poštovanju svojih zaključaka o poljoprivrednom zemljištu iz februara 2020. godine i “Inckovom zakonu” iz ove godine, te da se održi posebna sjednica posvećena javnim nabavkama za vrijeme vanrednog stanja i pandemije korone.

ČITAJ JOŠ:  VIRALNI TREND: Izetbegović, Dodik, Vučić, Bešlić u aplikaciji FaceApp kao osobe suprotnog spola (FOTO)

– Očekujem i da predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović podrži raspravu o provođenju zaključaka sa prethodnih sjednica, jer samo tako stavovi Narodne skupštine mogu imati ozbiljnost i čvrstinu. U suprotnom Čubrilović i SNSD će pretvoriti Narodnu skupštinu u igračku čije odluke ne znače ništa – istakao je Crnadak.

Naglasio je da NSRS treba da hitno održi posebnu sjednicu posvećenu javnim nabavkama tokom korone, nakon što su pravosudne institucije RS pokrenule akcije protiv milionske pljačke narodnog novca, u kojima je već uhapšeno šest osoba.

ČITAJ JOŠ:  Raste zabrinutost: U BiH ulazi sve više maloljetnih migranata bez pratnje

– Narod u RS je razočaran što su se pojedinci iz vrha vlasti bogatili dok smo bili zaključani i dok su mnogi izgubili živote u borbi sa koronom. Mora se saznati puna istina o tome ko je zaradio i koliko na javnim nabavkama tokom vanrednog stanja – kazao je Crnadak.

Zajednički kandidat opozicije za člana Predsjedništva BiH

On ističe da bi bilo pogrešno da se RS suoči s ekonomskim sankcijama međunarodne zajednice zbog politike jednog čovjeka, ali da je danas to veoma realna mogućnost.

– Nadam se da do toga neće doći, jer narod u RS već sada veoma teško živi upravo zbog SNSD-ovog režima i bilo bi nepravedno da se narod dodatno kažnjava – kazao je Crnadak.

ČITAJ JOŠ:  Zenica: Mostovi Prijateljstva i općina Çan organizovali iftar u džematu Pehare

On kaže da će opozicija na sljedećim izborima nastupiti sa zajedničkim kandidatima za pozicije predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH, iako SNSD i dalje radi sve što može da ugrozi jedinstvo opozicije.

– Imena ćemo imati uskoro, ali je najvažnije da se svakim danom sve više osjeti želja za promjenama u svakom dijelu Republike Srpske. SNSD-ov gradonačelnik u Prijedoru je pokazao lice SNSD-ovog režima na način koji svako razumije i morao je otići pod pritiskom javnosti. U Prijedoru će se uskoro postići dogovor o zajedničkom kandidatu i na prijevremenim izborima SNSD će doživjeti težak poraz – zaključio je Crnadak.

GODISNJICA
MARKETING