Crnadak: Mnogi su očekivali da će Dodik u Sarajevu pokazati zube, pokazao je samo slabost, nemoć, neznanje

Crnadak: Mnogi su očekivali da će Dodik u Sarajevu pokazati zube, pokazao je samo slabost, nemoć, neznanje

Potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak, analizirao je mandat Milroada Dodika na poziciji člana Predsjedništva BiH. 

– Nosanje zastave Republike Srpske iz hodnika u kabinet i obrnuto. Najave da će se na sjednice Predsjedništva BiH javljati video-linkom. Prihvatanje formiranja Savjeta ministara bez jednog srpskog ministra oko čega su mjesecima kasnije bošnjačke političke elite ucjenjivale. Prihvatanja nastavka puta BiH u NATO, a u isto vrijeme donošenje falsifikovanog dokumenta u Narodnu skpštinu Republike Srpske. 

Nemjereljiva šteta RS

Potpuno prepuštanje vanjske politike DŽaferoviću, Komšiću, Turkovićevoj i Alkalaju, što je dovelo Republiku Srpsku na najniže grane na međunarodnoj sceni od kada postoji, ali i masovno vraćanje srpskih diplomata iz diplomatsko-konzularnih predstavništava. Pokunjeno vraćanje u Sarajevo iako nije riješeno pitanje nametnute Inckove odluke.

Fijasko sa vraćanjem nadležnosti. Petljanje u sve i svašta, pa i u medicinska pitanja tokom pandemije korona virusa u kojoj smo bili na vrhu svjetske liste po smrtnosti. Afera „respiratori“ koji su se nabavljali iz njegovog kabineta, a prodavali Republici Srpskoj po deset puta višim cijenama. Mnogo galame, svađe, tenzija… sve to, i još mnogo toga, obilježilo je promašeni mandat Milorada Dodika na mjestu srpskog člana Predsjedništva BiH.

Iako su mnogi očekivali da će Dodik u Sarajevu pokazati zube, pokazao je samo slabost, nemoć, neznanje i sada se, kandidaturom za predsjednika, poražen pokušava vratiti u institucije Republike Srpske. Pokušava, ali to će biti njegov konačni poraz – rekao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak kaže da su četiri godine „srpske reprezentacije“, kako ih je SNSD slavodobitno nazvao početkom mandata, nanijele nemjerljivu štetu Republici Srpskoj.

Stajanje u publici

– Ako je Dodik, koji istini za volju ima preko trideset godina političkog iskustva i to na najvišim pozicijama i koji je neprikosnoveni šef režima, ovako diletantski postupao u Sarajevu i srozao Republiku Srpsku, šta onda tek očekivati od Željke Cvijanović? Uz dužno poštovanje, gospođa Cvijanović je ipak neko ko samo lojalno sluša Dodika, koga je on tokom čitave njene karijere instalirao na političke pozicije i koja nikada nije bila u prilici da se bori sa ozbiljnim „igračima“ ni u BiH, niti u inostranstvu.

Član Predsjedništva BiH, što gospođa Cvijanović pokušava postati, zadužen je za vođenje vanjske politike, a njeni najveći “uspjesi” na tom polju su stajanje u publici na inauguraciji predsjednika Trampa, sastanak sa otpuštenim Trampovim savjetnikom koji je zbog prevara završio u zatvoru i prijem za prevaranta kojeg je, zajedno sa Dodikom, primila i predstavila kao velikog investitora iz Vijetnama – rekao je Crnadak.


Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE