svijeca jpeg


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Policija širom BiH već od prvog dana tekuće godine imala je pune ruke posla. Da će januar biti crn, moglo se naslutiti velikom tragedijom koja je zadesila Posušje ali i cijelu BiH zavila u crno, u kojoj je tragično preminulo osmoro mladih ljudi. Prvog dana januara, od posljedica ranjavanja u Trnu, preminuo je mladić, dok je u Zenici svega 12 dana kasnije, državljanin Turske zbog problema sa kockom, ubio dvojicu devizera zbog novca. Bračni par nastradao je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći nadomak Gradiške, dok su u Kostajnici muškarac i djevojka pronađeni mrtvi u automobilu.

OVO SU TRAGEDIJE KOJE SU OBILJEŽILE JANUAR!

01.01. Posušje – U vikendici u mjestu Tribistovo pored Posušja, pronađeno je osam mrtvih mladih osoba.

Uzrok: Osam mladih preminulo od posljedica gušenja plinom odnosno trovanja ugljen-monoksidom.

Tragedija kakva se ne pamti u BiH.

01.01. Trn – Dalibor Čamber (46) iz Laktaša osumnjičen je da je, u društvu sa osumnjičenim Milanom Đurđevićem (42), takođe, iz Laktaša, na benzinskoj pumpi ranio iz pištolja sugrađane S.D. i B.A. (22), nakon čega je S.D. preminuo.

Mladić iz Laktaša Duško Savanović koji je ranjen u pucnjavi, je preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske nakon nekoliko sati.

13.01. Zenica – Turčin Caner Tajlan ubio dva devizera Ramiza Odobašića i Arslana Mujića.

Motiv: Zbog problema sa kockom bio mu potreban novac.

Pronađen je dan kasnije, 14. januara. On je uhapšen na lokalitetu Raško polje oko 13.45 sati, a nakon što je policija pratila njegove tragove.

Njega su pronašli i uhapsili Policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK, u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije i PS Busovača.

14. 01. Gradiška – Bračni par nastradao u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na lokalnom putu u mjestu Laminci kod Gradiške,

Nastradao je bračni par Branko i Veselka Sarajlić, dok je starica Mira K. u ovoj teškoj nesreći povrijeđena.

Uzrok: Nesreći je kumovao klizav put jer je na cesti bilo snijega, pa je muškarac koji je bio za volanom Opel astre izgubio kontrolu nad vozilom koje je zbog klizavog kolovoza sletjelo u kanal u kojem je bilo vode.

30.01. Kostajnica – U automobilu pronađena tijela muškarca (29) i djevojke (19).

Uzrok: Pregledom i obdukcijom tijela nisu ustanovljene bilo kakve povrede ili tragovi nasilja. Neposredan uzrok smrti je gušenje ugljen-monoksidom u situaciji zatvorene garaže i automobilskog motora koji je bio u pogonu.