Portal 072info

Crno ili bijelo: Jedna od najvažnijih životnih priča koju ćete pročitati

Dok sam bio u osnovnoj školi, ozbiljno sam se posvađao sa dječakom iz mog razreda. Zaboravio sam zašto smo se posvađali, ali nikad nisam zaboravio šta sam naučio tog dana.

Bio sam ubjeđen da sam ja u pravu, a da on nije. On je takođe bio ubjeđen da je on upravu, a ja ne. Učitelj je odlučio da nas nauči jednu vrlo bitnu životnu lekciju.

Na sred školskog časa, učitelj me je postavio da sjednem na stolicu koja se nalazila sa jedne strane njegovog stola, a drugog dečaka na stolicu sa druge strane istog stola. Na sredini stola nalazio se veliki okrugli predmet.

Jasno sam mogao da vidim da je predmet crn. Učitelj je pitao dječaka koje boje je predmet. Odgovorio je „bijele“. Nisam mogao da vjerujem da je njegov odgovor bio bijela boja, kada je bilo očigledno da je crna! Još jedna svađa je započela između njega i mene, ovaj put oko boje predmeta.

Tada se učitelj ponovo umješao i rekao nam je da zamijenimo mjesta. Kada sam stao na njegovo mjesto, i učitelj me opet pitao koje je boje predmet. Morao sam da odgovorim, „bijele“.

Predmet koji je stajao pred nama, imao je dve strane, jedna je bila bijele boje, a druga crne.

Ponekad da bi potpuno sagledali nečiji problem, i zaista ga razumjeli, moramo da se stavimo u poziciju te osobe i problem posmatramo iz drugog ugla.

Podijelite članak