Crnogorski premijer Dritan Abazović se izvinio Majkama Srebrenice

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Crnogorski premijer Dritan Abazović uputio je izvinjenje Majkama Srebrenice zbog današnje izjave na komemoraciji u Srebrenici povodom 27. godišnjice genocida.

“Oprostite Majke Srebrenice na nejasno izrečenoj misli. Poznato je da svako djelo zavisi od svog cilja. Moj cilj je mir. Genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici da se nikad nikome ne ponovi”, poručio je.

Abazović je danas u govoru rekao da genocid nije počinjen nad Bošnjacima već nad ljudima te da ga nisu počinile vojske već politike. Nedugo zatim je svoju izjavio objasnio riječima da je želio reći kako su genocid počinile politike jer one stvaraju zlo.

ČITAJ JOŠ:  Pogledajte vile i kuće koje su kupili uhapšeni akteri najveće pljačke u Hrvatskoj

Na kraju je uputio izvinjenje nakon štu su Majke Srebrenice reagovale i zatražile da se crnogorski premijer izvini svim žrtvama genocida u Srebrenici.

“Naša djeca su ubijena samo zato što su Bošnjaci, ubila ih je organizovana vojska. U Potočarima nema mjesta za relativizaciju zločina,” poručile su majke Srebrenice.

Povodom nepromišljene izjave predsjednika Vlade Crne Gore reagovali su brojni zvaničnici, profesori, udruženja i preživjele žrtve genocida i rata.

Klix

ČITAJ JOŠ:  Konobari žele da pored plate primaju i 10% zagarantovan bakšiš od gostiju
GODISNJICA
MARKETING