Crnogorski slikar osudio izjavu Abazovića: Ovo nije predsjednik vlade nego Vučićevo pače

Crnogorski slikar osudio izjavu Abazovića: Ovo nije predsjednik vlade nego Vučićevo pače

Ne stišavaju se reakcije na govor Dritana Abazovića u Srebrenici, a oglasio se i crnogorski slikar Rajko Todorović Todor.

Njegovu poruku prenio je bh. književnik Abdulah Sidran koji je objavio fotografiju poruke koju mu je Todor poslao, piše Klix.

“Molim Bošnjake da nam oproste! Ovo nije predsjednik crnogorske Vlade nego Vučićevo pače. Neka se ne vraća u Crnu Goru, nego sa njim u Ravnu Goru”, stoji u poruci koju je objavio Sidran na svom Facebooku.

Abazović je, tokom obraćanja na komemoraciji u sklopu obilježavanja genocida u Srebrenici, kazao da genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima, nisu ga počinile vojske, već politike, politike zla, smrti i politike prevara…

Sporna rečenica koju je Dritan izgovorio naišla oštre osude, a reagovali su brojni zvaničnici, profesori, udruženja i preživjele žrtve genocida, ali i Majke Srebrenice koje su zatražile da im se Abazović izvine.

Nakon brojnih osuda oglasio se i Dritan na Twitter profilu te se izvinio Majkama Srebrenice.

“Oprostite Majke Srebrenice na nejasno izrečenoj misli. Poznato je da svako djelo zavisi od svog cilja. Moj cilj je mir. Genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici da se nikad nikome ne ponovi”, poručio je.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE