Crvena zvezda pod istragom

Srbijanska policija završila je istragu poslovanja nogometnog kluba Crvena zvezda i proslijedila tužiteljstvu kompletnu dokumentaciju koja tereti klupska rukovodstva od 2007. do 2012. godine za milijunske makinacije.

Kako dnevni list Informer ekskluzivno prenosi, klub je oštećen za sedam milijuna, a država za devet milijuna eura.

U petogodišnjem periodu na Marakani je nestalo sedam milijuna eura samo od transfera igrača i utajeno je čak devet milijuna eura poreza, tvrdi Informer, pozivajući se na “odlično obaviještene izvore”, prenosi Tanjug.

Predsjednici Crvene zvezde u razdoblju od 2007. do 2012. godine bili su Dragan Stojković, Toplica Spasojević, Dobrivoje Tanasijević i Vladan Lukić, a ističe se da nitko od njih nije želio komentirati saznanja beogradskog lista.

Prema izvorima Informera, prošlog tjedna su u okviru provjere sumnjivog poslovanja, navodno, obavljeni informativni razgovori s petoricom nekadašnjih članova Upravnog odbora Crvene zvezde: Ivanom Todorovim, Igorom Butulijom, Branimirom Babarogićem, Dušanom Mrakićem i Vladicom Popovićem.

List prenosi da njegovi sugovornici iz policije očekuju da će, na osnovu istrage, biti podignuta optužnica protiv barem petorice bivših rukovoditelja Crvene zvezde, ali i nekoliko rukovoditelja Partizana.

“U okviru Zvezdinog i Partizanovog poslovanja provjerena je dokumentacija o transferima vise od 90 nogometaša. Utvrđene su brojne nezakonitosti koje nikako ne bi smjele ostati nekažnjene”, citira Informer izvor iz policije.

Bivši glavni tajnik Crvene zvezde Đorđe Stefanović, Andrija Kleut i Saša Kozić navodno su odbacili mogućnost da je klub utajio porez za sumu od čak devet milijuna eura.

Fena

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE