Crveni križ FBiH: Podijeljene desetine ramazanskih paketa

C145E614 8B38 46D6 9756 722AE8855FB5
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U skladu sa svojim prinicipima i mandatom Crveni križ Federacije BiH (CKFBiH) od početka mjeseca Ramazana,kao što je to bilo i prethodnih godina, pomaže socijalno-ugroženom stanovništvu. 

Stotine prehrambenih paketa za socijalno-ugrožene građane Federacije osigurano je kroz donacije Crvenog polumjeseca Turske te dio preko Kraljevine Saudijske Arabije u BiH. 

Preko Crvenog polumjeseca Turske osigurano je 1.000 paketa u vrijednosti od 28.000 KM, dok je Kraljevina Saudijska Arabija osigurala 30 paketa u vrijednosti od 1.950 KM. 

Svi paketi hrane bit će distribuirani preko lokalnih organizacija Crvenog križa, prema njihovoj bazi podataka socijalno ugroženih porodica, a u pojedinim zajednicama generalni sekretar CKFBiH je lično građanima uručio pakete. 

Treba napomenuti da je i ove godine Crveni križ Federacije BiH osigurao pelene za odrasle iz vlastitih sredstava, koje su distribuirane kantonalnim organizacijama Crvenog križa. Riječ je o 33.800 komada pelena u vrijednosti od 20.187 konvertibilnih maraka.

Do krajnjih korisnika pelene su građanima dostavljale općinske organizacije Crvnog križa. – Crveni križ Federacije BiH će i u budućnosti, u duhu humansoti i solidarnosti, zajedno sa svojim partnerskim organizacijama, nastaviti pomagati građane u potrebi.