Portal 072info

Crveni križ uz Svjetski dan prve pomoći

CrvenikrizZenica
Foto: Arhiv

Obilježavajući 14. septembar, Svjetski dan prve pomoći, ali i početak Nedjelje borbe protiv tuberkuloze, Crveni križ Općine Zenica danas je na zeničkom Trgu Alije Izetbegovića organizovao niz aktivnosti. Na pripremljenom poligonu volonteri ove humanitarne organizacije realizovali su pokazne vježbe zbrinjavanja povrijeđenih osoba, kao i njihove reanimacije.

Na postavljenim info štandovima mjerili su krvni pritisak zainteresovanim građanima, distribuirali promotivni materijal vezan za borbu protiv tuberkuloze, te prodavali markice u apoenima od pola KM.

Uz ovo u prostorijama Općinskog Crvenog križa na posebnom info štandu vršila se prezentacija novouspostavljenog Dnevnog centra za starije osobe, koji je organizovan u sklopu njihovog projekta „Starost može biti drugačija“, a koji će našim starijim sugrađanima omogućiti okupljanje, druženje i aktivnosti u različitim radionicama. 

– Cilj današnjih aktivnosti je podizanje svijesti javnosti o značaju pružanja prve pomoći, obuka građana u ovim vještinama, ali i podjela propagandnog materijala o preventivnim mjerama i načinima borbe protiv tuberkuloze, – rekao nam je Denis Martini, predsjednik Mladih općinskog Crvenog križa i član Predsjedništva ove općinske organizacije.

rtvze.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box