Portal 072info

Čudni prioriteti: Hvatao Pokemone dok mu se supruga porađala

Igrica ”Pokemon Go” je zaludjela svijet, a dokaz tome je i jedan Amerikanac koji je hvatao Pokemone dok mu se supruga porađala.

Njegovo ime je Jonathan Theriot, a fotografiju kojom prikazuje kako igra “Pokemon Go” u rađaonici dok prisustvuje rođenju svog trećeg djeteta, postavio je na društvenu mrežu Imgur. Njegova objava je ubrzo postala hit na internetu, dok je do sada pregledalo više od 2,5 miliona ljudi.

Čim se pojavio Pidgey, bio sam uzbuđen i rekao sam svojoj ženi da se jedan Pokemon nalazi na njenom krevetu. Nije bila ljuta, ali je zakolutala očima kada je shvatila da igram igricu“, rekao je Theriot.

Korisnici interneta su predložili da kćerki daju ime Pidgey, ali su se roditelji već odlučili za ime Ireland Sage.

Ima još nekoliko zanimljivih slučajeva vezanih za Pokemon ludilo.

Tako se jedan Amerikanac šokirao nakon što se probudio i saznao da je njegova kuća u Pokemon igrici prikazana kao arena za borbe Pokemona. Njegova kuća nalazi se na mjestu gdje je nekada bila crkva, a greška je nastala jer su kreatori igre koristili stare mape.

Drugi slučaj je vezan za predgrađe St. Louisa gdje je policija uhapsila četiri tinejdžera zbog oružane pljačke prodavnice, kojima je geografska lokacija iz Pokemon aplikacije poslužila za pronalaženje idealne lokacije.

A 19-godišnja Shayla Wiggins je uz “pomoć” Pokemona otkrila tijelo čovjeka za koga se vjeruje da se udavio u plitkoj vodi u blizini mosta u Rivertonu u Wyomingu, a to se dogodilo dok je ona tražila “vodenog” Pokemona.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box