Čudo arhitekture postalo viralno: “PVC dvorac” prkosi zakonima fizike

kuca novi pazar

Kuća u novopazarskom naselju Šutenovac u blizini magistralnog puta koji Srbiju spaja sa Crnom Gorom, godinama izaziva pažnju kako građana ovog grada, tako i prolaznika. 

Ovih dana “čudo arhitekture” je postalo je ponovo viralno poslije jednog twita koji je izazvao ogromnu pažnju i gomilu komenatara i retvitova.

I zaista, ne znate gdje biste prije pogledali, u koji prozor i koji tačno nadgrađeni dio kuće. Međutim, nekim čudom ovo zdanje se drži u komadu i izaziva čuđenje svih koji prođu kraj “PVC dvorca”. 

Ekipa nova.rs pokušala je da razgovara sa vlasnikom ovog objekta ali nisu ga zatekli kod kuće. Ispred jednog od mnogobrojnih ulaza našli su sina i on  je rekao da se njemu kuća sviđa i da ljudima upada u oči zbog PVC stolarije koju je postavio njegov deda.

“Ove prozore je postavljao moj deda, to je bila moda i njemu se to sviđalo, kuća je dobra, meni se sviđa, ali prozori privlače pažnju”, rekao je za Nova.rs.

Objasnio je i da je njegov deda zbog širenja porodice morao da proširuje sobe pa je na terasama postavljao prozore kako bi prostorije bile veće.

Preko puta se nalazi kafić u koji su novinari otišli i popričali s ljudima iz kraja o čudnom objektu pored kog žive i svaki dan prolaze.

Oni kažu da im kuća ne smeta, da je čudnih objekata mnogo i da je ovo samo jedan u nizu.

“Ima na stotine čudnih građevina u gradu a i u zemlji, nama nešto i nije interesantna ili smo možda samo navikli na nju jer smo godinama tu “, rekao je Samir, jedan od komšija.

https://platform.twitter.com/embed/index.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1347187622251270144&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fcms.radiosarajevo.ba%2Fadmin%2Farticle%2F402849%2Fedit&theme=light&widgetsVersion=ed20a2b%3A1601588405575&width=550px