Čudo od djeteta: Djevojčica završila fakultet sa 14 godina

Čudo od djeteta: Djevojčica završila fakultet sa 14 godina

slika (26)

Eugenija de Silva iz Harogejte u Tenesiju ima samo 14 godina, ali su njeni uspjesi nesvakidašnji za njene godine. Diplomirala je na Američkom vojnom univerzitetu, gdje je upisala i master studije, a obrazovanje nastavlja i na Harvardu i već sada ima jasan profesionalni cilj – poziciju u vrhu američke diplomatije.

– Moj krajnji cilj je da postanem sekretar odbrane Sjedinjenih američkih država – rekla je Eugenija de Silva za “Midlsboro dejli njuz” ranije ove godine.
Neko će pomisliti da su želje ove djevojčice preambiciozne, ali je Eugenija dokazala da sve samo ne tipična tinejdžerka.

ŠTA JE SVE POSTIGLA EUGENIJA SILVA

Čudo od djeteta, Eugenija de Silva srednju školu je završila sa 11 godina. Ove godine kao četrnaestogodišnjakinja diplomirala je na Američkom vojnom univerzitetu, na predmetu Obavještajna analiza, sa prosječnom ocjenom 4.0.

Objavila je dvije knjige za djecu i autor je nekoliko naučnih radova iz raznih oblasti, između ostalih iz psihologije i fizike.

Od jeseni ova izvanredna djevojčica nastavlja da impresionira svojim akademskim uspjesima. Master studije iz pravnih nauka započinje na Harvardu, dok će master iz obavještajne analize nastaviti na Američkom vojnom univerzitetu.

– Moj san je oduvijek bio da studiram na Harvardu, to će biti sjajno za mene – izjavila je Eugenija za jedan lokalni medij.

ZADIRKIVANjE VRŠNjAKA

Odrasla u Šri Lanki, Eugenija de Silva je svojim nesvakidašnjim interesovanjem za školu izazivala podsmijeh vršnjaka.

– Svi su znali da iskreno volim učenje, pa sam često bila meta zadirkivanja djece. Srećom, vremenom se to promijenilo – izjavila je Eugenija nedavno za “Sandej tajms”.

OTAC KAO NAJVEĆA PODRŠKA I INSPIRACIJA

Veliki problem za Eugeniju de Silvu bio je novac. Zbog svojih godina nije mogla da konkuriše za stipendije na Fakultetu, pa je sav finansijiski teret snosio njen otac, Foks de Silva (43).

Kao samohrani roditelj, profesor fizike i hemije na Volters državnom univerzitetu i osnivač Instituta za istraživanje u Virdžiniji, otac Eugenije de Silve je uspio da se izbori za snove svog djeteta.

– Otac je kao samohrani roditelj vodio brigu o meni, od djetinjstva me je učio koliko je važno obrazovanje – rekla je djevojčica za “Midlsboro dejli njuz”.

A Eugenija pronalazi i vrijeme za zabavu. Obožava da igra fudbal i da kao kao samouki pijanista svira klavir.

Izvor: Žena | Blic.rs

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS