Čudo u bolnici: Probudio se iz kome kad je čuo rezultat

Čudo u bolnici: Probudio se iz kome kad je čuo rezultat

slika

Prije dvijje sedmice fudbalski menadžer engleskoga amaterskog ligaša Larkhall Athletic FC-a Wayne Thorne doživio stravičnu frontalnu saobraćajnu nesreću, a iz kome se probudio nakon što su mu rekli lijepu vijest o njegovom klubu.

Thorne je nesreću preživio s rupturom srčane arterije, probijenim plućima, slomljenom prsnom kosti i 16 smrskanih rebara, iščašenim i slomljenim kukom i zdjelicom, te slomljenom nogom.

Nakon što je hitno prebačen u obližnju bolnicu, podvrgnut je višestrukom hirurškom zahvatu, uključujući visokorizičnu operaciju na srcu kao i zahvat žičnog povezivanja rebrene strukture u cjelinu. Potom je hirurški tim izazvao stanje vještačke kome kako bi mu spasio život i omogućio priliku za dugotrajan proces oporavka.

Wayne Thorne, 33-godišnji trener koji je trebao započeti drugu sezonu na klupi Larkhalla, ležao je tako u induciranoj komi deset dana dok ga prošle subote nije posjetio njegov brat, te mu naglas priopštio da je njegova momčad pobijedila u utakmici prvog kola. Tada je Thorne otvorio oči.

“Oduvijek je bio lud za fudbalom i vrlo aktivan. Fudbal je bio njegov život”, ispričala je novinarima lokalnog Bath Chroniclea njegova supruga Wendy, koja je svjedočila nevjerovatnom događaju.

“Rekli su nam da razgovaramo s njim, tj. da mu govorimo naglas. Vrlo rado priopštili smo mu da je Larkhall pobijedio. Odmah je progledao i došao sebi. Znam da istraživanja dokazuju da komatozni mogu čuti. Ja i šogor bili smo čvrsto uvjereni da nas Wayne čuje. Bio je to prekrasan trenutak.”

Otad je s novinarima Batha već razgovarao i oporavljeni stradalnik.

“Nadam se da ću uskoro vidjeti svoje prijatelje iz Larkhalla. U međuvremenu pozivam sve koji su mi se javljali s porukama podrške da pomognu ekipe pohađanjem subotnjeg dvoboja FA Cupa protiv Tivertona.”

Prije no što je jasno pokazao što mu je životni prioritet, Wayne je ipak stigao zahvaliti svima koji su molili za njega i slali mu poruke podrške i ozdravljenja.

Izvor: Sportski.net.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica