Čudotvorna japanska terapija vodom

U Japanu je danas postalo popularno piti vodu nakon buđenja. Korist ove terapije potvrdili su i mnogobrojni testovi.

Dokazano je da je većina bolesti uzrokovana nedostatkom vode u organizmu. Voda je univerzalni rastvarač i glavna komponenta metabolizma: svi minerali i mikroelementi rastvoreni u vodi apsorbuju se u krvotok i prodiru od ćelije do ćelije. Kod nedostatka vode javljaju se problemi sa metabolizmom, što dovodi do različitih oboljenja, prenosi Stvar ukusa.
Japansko medicinsko društvo je priznalo ovu terapiju uspješnom u lečenju hroničnih, teških oboljenja, ali i bolesti modernog doba. Voda je efikasna u liječenju sljedećih bolesti: glavobolja, bolovi u tijelu, bolesti srca, artritis, epilepsija, gojaznost, astma, tuberkuloza, meningitis, bolesti bubrega i bešike, gastritis, dijareja, hemoroidi, bolesti očiju, materice, menstrualni poremećaji, ORL bolesti.

Ujutro, čim se probudite, prije nego što operete zube, popijte 4 čaše mlake vode od 160 ml.

– Operite zube, umijte se, ali ništa nemojte jesti i piti u roku 45 minuta

– Nakon 45 minuta možete doručkovati

– U roku od 2 sata poslije doručka, ručka i večere ne konzumirajte nikakvu hranu niti vodu.

Stariji ljudi, ljudi sa oslabljenim imunitetom, ili oni koji ne mogu odjednom popiti 4 čaše vode, mogu početi sa manjom količinom vode i postepeno je povećavati na 4 čaše.

Japansko medicinsko drustvo tvrdi da ovaj tretman liječenja obnjavlja organizam i promoviše zdrav način života i preporučuje da terapija vodom postane naša svakodnevnica. Oni kažu: „Pijte vodu na prazan stomak i osjetićete prve rezultate već nakon 7 dana. Ostajte zdravi i aktivni“.

Inače, preporučena količina unosa vode u toku dana je 30 ml na kilogram težine.

Iako ova terapija nema neke neželjene efekte treba biti oprezan, kao i sa ostalim alternativnim metodama liječenja.

Imajte na umu da internetom kruži informacija da ukoliko ujutru unesete u organizam preko litar vode može doći do takozvanog trovanje vodom ili hiponatremije.

Do hiponatremije dolazi kada u organizmu ima previše vode i bubrezi ne mogu da apsorbuju toliku količinu. Hiponatremiju ćete prepoznati po mučnini, povraćanjem i glavoboljom. U najgorom slučajevima može dovesti i do kome.

Savjet plus: Svi znamo koliko je prijatno popiti času hladne vode nakon toplog obroka. Ali, hladna voda čini masnu hranu koju konzumirate tvrdom, što usporava varenje hrane u želucu. Ovaj „talog“ započinje reakciju sa želudačnom kiselinom, raspada se i apsorbuje u crijevima brže nego čvrsta hrana. To zatrpava crijeva, te veoma brzo dovodi do povećanja težine, a posle i drugih ozbiljnih oboljenja, čak i raka. Ako ne možete bez vode, poslije obroka je najbolje popiti čašu tople vode.