Adnan Ćukle
AUTOR: P.D.
DATUM: stu 7, 2021 @ 14:25
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Služba Civilne zaštite Grada Zenica i dalje je na terenu te prati situaciju, a prema riječima Adnana Ćukleta iz Operativnog centra CZ Zenica, s obzirom na to da je prestala padati kiša došlo je i do opadanja vodostaja rijeka Bosne.

NER FIT

-Jutros od 7 do 13 sati vodostaj rijeke Bosne u Zenici je opao između 40 i 50 centimetara. Kada je u pitanju putna komunikacija, podvožnjaci u Blatuši i onaj prema Orahovici su prohodni, odnosno saobraća se jednom trakom – kaže Ćukle za 072info.

Ističe kako je jedino podvožnjak za Ljubetovo još pod vodom, te da se očekuje kako će i on uskoro biti prohodan nakon što se voda povuče.

-Civilna zaštita Grada Zenica će i dalje biti na terenu i pratiti stanje, vršiti preventivne obilaske, a u stalnom kontaktu smo i sa predsjednicima mjesnih zajednica kroz koje protiče rijeka Bosna – kaže on.

Tekst se nastavlja nakon reklame

S obzirom na to da su za sutra najavljene nove padavine, naglašava Ćukle, CZ Zenica će i dalje pratiti stanje i vršiti obilaske na kritičnim mjestima kroz koje protiče rijeka Bosna.

-Voda na šetalištu Ušće, tačnije na Kamberovića polju, se povukla, a zbog čega je primijećen veći broj građana kako šetaju ovom dionicom. Molimo ih da se ne približavaju rijeci Bosni kako ne bi došlo do neželjenih situacija, odnosno ne daj Bože pada u rijeku i tragedije – naglašava Ćukle za 072info.

LIDER