Cunami išarao tramvaje, policija ga privela

Sarajevski reper Emin Hadžajlić, poznatiji kao Cunami, priveden je danas jer je išarao sarajevske tramvaje.

Ova informacija nezvanično je potvrđena za portal Radiosarajevo.ba.

“Postupajući po prijavi da je na tramvajima vlasništvo KJKP “GRAS” Sarajevo nastala šteta usljed ispisivanja raznih grafita, za vrijeme dok su isti parkirani na dijelu tramvajskih šina od “Željezničke stanice” prema “Muzejima”, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u kratkom vremenskom periodu, identifikovali su i pronašli lice koje se dovodi u vezu s ovim događajem, a radi se o E. H. rođen 1994. godine, nastanjen u Sarajevu.

O svemu je upoznata dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koja je u konkretnom slučaju izjavila da nema elemenata krivičnog djela, te da se ovo lice sankcioniše po prekršajnom osnovu, nakon čega je lice pozvano u službene prostorije radi uzimanja izjave na predmetne okolnosti, kojom prilikom je isti priznao izvršenje prekršaja i prekršajno je sankcionisan izdavanjem prekršajnog naloga zbog činjenja prekršaja iz člana 5. stav 2) tačke c) Odluke o prekršajima protiv javnog reda i mira općine Novo Sarajevo”, naveli su iz MUP-a KS.

Reper Emin Hadžajlić među publikom u Sarajevu i šire proslavio se prije dvije godine snimivši pjesmu ‘Klizim po mahali’ koja trenutno na Youtubeu broji 15 miliona pregleda.

Osim te, snimio je još nekoliko pjesama koje su dostigle višemilionske preglede poput ‘Ne pitaj, ‘Hazla’ itd.

Cunami je od ranije poznat javnosti i kao ‘Rulof’. Taj tag se može vidjeti na brojnim sarajevskim zgradama, liftovima, zidovima i ostalim javnim površinama.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE