Čuo se vrisak, svi smo se zaletjeli, ograde su se preskakale: Vozač pobjegao nakon što je udario dječaka

– Držali smo ga u naručju. Pričali smo s njim samo da ga održimo na svijesti do dolaska Hitne. On je ponavljao: Boli, boli boli. Ja sam samo molila Boga da preživi – ovako su izgledali trenuci nakon stradanja 10-godišnjeg dječaka kojega je u petak oko 20.40 sati u Štikadi kraj Gračaca Suzukijem pijan udario Dalibor Šemper (46), predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske, pa pobjegao s mjesta nesreće.

Nakon bijega ubrzo su ga mladići iz Sinja presreli i zadržali do dolaska policije. U Karlovcu je uhapšen  gdje ga policija ispituje, a roditelji povrijeđenog dječaka još uvijek strepe nad njegovim teškim povredama.

Dječak se navodno igrao sa svojom sestrom i sestričnom na odvojku lokalne saobraćajnice s glavne ceste Gračac-Gospić.

  • Možda pedesetak metara od naše kuće. Kćer koja je bila s njim mi je ispričala da je auto doletio, da je presjekao traku, udario u prometni znak i pokupio maloga. Svo troje su bili jedno pored drugoga, njih dvije su se valjda nekako izmaknule, on nije uspio. Vozač je zavrludao i samo nastavio prema Gospiću. Veli kćer da je vikala za njim da stane, ali je samo ubrzao dalje. Čula sam da su ga zaustavili neki dečki, nadam se da ću im se uspjeti zahvaliti – govori majka dječaka za Jutanji.hr.

Čula je i da je vozač predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade Anje Šimprage, ona ju je jučer nazvala.

– Ona se ispričala, ali nije ona vozila, nije ona ništa kriva. I on je čovjek od krvi i mesa, i ja sam vozač, takve stvari se događaju, ali nikako nije trebao pobjeći, ostaviti dijete da na livadi leži i uteći je stvarno dno – dodaje.

Nakon udara, začuo se snažan dječji vrisak. Toliko užasan da su se oni i susjedi sa svih strana zaletjeli prema cesti i mjestu događaja.

  • Više ne znam kuda sam je prošla, to su se preskakale ograde. Našli smo ga da leži na livadi, bio je pri svijesti. Hitna je iz Gračaca došla jako brzo, odvezli su ga u bolnicu u Gospić, onda ga prebacili u Zagreb. Ima dvije slomljene noge i desnu ruku. Bio je svjestan svega, ali u velikom šoku – govori majka, dodajući da ne može ni zamisliti kako mu je.
  • Kada sam vidjela sve ono, samo sam si ponavljala, neka je živ. Kad sam se probudila ujutro, govorim si neka je ovo samo neki ružan san, ali nije – kaže.
  • Kažem, ne sudim čovjeku, ali svako mora odgovarati za ono što učini, bio dobro pozicioniran ili ne, ako je kriv kriv je – zaključuje dječakova majka.