Portal 072info

Čupava kapa Habiba Nurmagomedova odlazi u historiju

habab
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bio je januar 2012. godine i Habib Nurmagomedov (Khabib) se spremao ukrcati na let iz domovine za Nešvil. Putovao je na svoj UFC debi protiv Kamala Šalorusa (Shalorus). Njegov tadašnji menadžer Sam Kardan rekao mu je da mora sa sobom ponijeti nešto čime će se istaknuti i pokazati američkoj publici. Prijatelji su predložili nešto tradicionalnog dagestanskog karaktera, piše „24 sata“.

Predložili su mu papahu, kapu od ovčje vune za koju stanovnici Kavkaza kažu da se ne smije izgubiti niti skidati s glave. I tako je Habib kupio papahu. Stvarčica koju je platio 50 dolara postala je jedna od najutjecajnijih relikvija u historiji UFC-a. Ona je postala neizostavan dio njegova imidža i bilo ga je nepojmljivo zamisliti bez nje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

– Velika je čast predstavljati i pokazivati našu tradicionalnu nošnju širom svijeta. Moju kulturu, moju povijest – rekao je Nurmagomedov jednom prilikom.

Nakon sinoćnje pobjede i posljednje borbe u karijeri imao je na glavi papahu. U njoj je i zaplakao te se zahvalio na svemu ocu Abdulmanapu bez kojeg je ostao prije tri mjeseca. Ostat će zapamćen kao jedan od najboljih ikad, a njegova papaha odlazi u historiju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 9
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME