ČUVAJTE SE OVIH GREŠAKA: Kasno će biti kada vam isprazne račune

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Hakeri sve češće napadaju računare, a građani sve manje paze na svoju sigurnost na internetu. Stoga redovno obnavljajte antivirusne sisteme i pazite kakve mailove otvarate. Nakon korištenja internetskog bankarstva, pametne kartice i USB stikove, odmah uklonite iz računara, penosi dnevnik.hr.

Koliko ljudi zna vaš PIN, vaše bankovne kartice? Svaka druga osoba otkriva PIN drugima, isto toliko ih lozinke zapisuje na papir.

Čak 84 posto građana klikne na linkove iz sumnjivih e-mailova. 42 posto građana ne skriva pin pri upisu na bankomatu ili u trgovini. Što je najgore, 78 posto građana ne koristi antivirusni sistem. Najčešća posljedica je krađa osobnih i bankovnih podataka građana.

“U strahu od otuđivanja novaca oni zapravo daju svoje podatke, pa da im je zaključan račun, i slične stvari. Čak i najvještiji građani će podleći sličnim stvarima, čak i mi ih teško razlikujemo”, kaže Tomislav Androš, stručnjak za računarsku sigurnost, za Dnevnik Nove TV.

“Morate barem znati osnove kako internet funkcionira, kako funkcionira to prijavljivanje, koji su sustavi zaštite, na što morate obratiti pažnju, pa ako vam to uopće nije jasno, možda bolje da uopće ne koristite internet bankarstvo”, kaže Vjeko Peretić, financijski stručnjak.

bh-index.com

GODISNJICA
MARKETING