Portal 072info

Čuveni kuhar djeci neće ostaviti nasljedstvo

7 118
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svjetski poznati kuhar Gordon Remzi (Ramsay, 54) i njegova supruga Tana (46) imaju petero dece: Megan (22), 21-godišnje blizance Džeka (Jack) i Holi (Holly), Matilda (19) i malog Oskara (Oscar) koji je rođen u aprilu 2019. godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Nema nasljedstva

Slavni kuvar i supruga u svom domu imaju stroga pravila i odlučni su u ideji da neće razmaziti djecu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Gordon je 2017. šokirao je izjavom da deca od njega neće dobiti ni dinara i to sve zbog straha da bi ih to uništilo. Kuhar, čije se bogatstvo procjenjuje na oko 113 miliona funti, smatra da njegova djeca treba sama da se snađu u životu.

– To bogatstvo sigurno ne ide njima i to nije zbog pakosti. Jednostavno ne želimo da ih razmazimo. Jedino sa čime sam se složio sa suprugom je to da im damo 25% učešća za stan. Mene nikad nije uzbuđivao novac i nikad mi nije bio prioritet i to se vidi u načinu na koji odgajam djecu – izjavio je Gordon, prenosi Blic.rs.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ne mogu da rade s ocem

Prije dve godine Gordon je otkrio da njegova djeca ne mogu da rade u njegovim restoranima.

– Strog sam, ali pošten, omogućit ću im sve da dođu do vrha, ne šalim se. Često me napadaju jer sam direktan i iskren, ali u ovom slučaju to me uopće ne brine. Nije da ne želim da zaposlim svoju djecu. Jednostavno ne želim da ostalo osoblje misli kako zbog njih moraju drugačije da se ponašaju ili da im ne mogu da im odgovore. Ako moja djeca žele da rade moj posao, neka odu do drugog kuhara, nauče nešto drugačije i vrate se s nečim čime će unaprijediti porodični posao – rekao je, prenosi The Sun.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nema letenja u prvoj klasi

Dok Gordon Remzi leti u prvoj klasi, njegova djeca lete ekonomskom.

– Djeca moraju da imaju kontakt sa stvarnim životom. Uz to, mislim i da nema potrebe navikavati malu djecu na prvu klasu i velike stolice, oni za to jednostavno nemaju potrebe – rekao je i dodao da će radije novac potrošiti kada slete, nego na skupe karte koje djeci neće puno značiti.

Iako je Gordon Remzi poznat po tome da ne bira riječi, a ni psovke, kod kuće postoji strogo pravilo o psovanju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Psovanje je ‘jezik kuhinje’ i bit će tako sve dok ljudi rade u kuhinjama. Morate biti takvi ako želite rezultate. Djeca znaju da ja psujem, ali ja kažem da je to ‘jezik profesije’. Oni ne smiju da psuju, toga nema kod kuće – odlučan je.

Pravila za izlaske

Gordonova i porodica Dejvida Bekama (David Beckham) druže se već desetak godina, a ovo pravilo odnosi se posebno na te dvije porodice.

– Tri djevojčice i dečko s jedne strane i tri dečka i devojka s druge, sinergija je čudesna, ali obećali smo si da niko od njih neće ići međusobno na sastanke i za sada nas slušaju… – rekao je i pokucao u drvo tokom intervjua prošle godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vrijeme pred ekranom

Gordon i Tana kontrolišu vrijeme koje njihova djeca provode pred ekranima.

– U krevet se ide na sapvanje, a ne na surfovanje po društvenim mrežama. Tana je bila učiteljica i jako je stroga oko toga. Telefoni se ostavljaju pred vratima spavaće sobe – kaže.

Nema besplatnih obroka

Gordonova djeca ne mogu da jedu u njegovim restoranima sa svojim prijateljima.

– Ne idu u moje restorane sa svojim prijateljima. Da ih sretnete iznenadili bi se koliko su zapravo skromni – zaključio je.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME