Cvijanović: Da li bi sad trebalo iseliti “zajedničke institucije”?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjedavajuća i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović upitala je da li bi trebalo poništiti akt Parlamentarne skupštine BiH o utvrđivanju kompleksa zgrada i zemljišta za smještaj institucija BiH u kojem se pominju “zajedničke institucije”, pa time poništiti i prenos vlasništva i iseliti sve te institucije.

– E sad jedno ironično pitanje: Pošto je Ustavni sud BiH, u jednoj od svojih mnogobrojnih političkih vratolomija, rekao da je termin “zajedničke institucije” neustavan, da li bi valjalo poništiti akte Parlamentarne skupštine BiH /Predstavničkog doma i Doma naroda/ objavljene u Službenom glasniku BiH br. 12/99, pa time poništiti i prenos vlasništva i iseliti sve te institucije?”, upitala je Cvijanovićeva u objavi na “Instagramu”.

ČITAJ JOŠ:  Cvijanović traži ukidanje Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH

Ona je dodala da ovo nisu jedini akti u kojima zajedničke institucije sebe zovu zajedničkim.

Cvijanović je objavila i fotografiju stranice Službenog glasnika BiH 12/99 u kojem jer objavljena “Odluka o utvrđivanju kompleksa zgrada i zemljišta za smještaj institucija BiH, o njihovom statusu, uslovima i načinu korištenja”.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING