Portal 072info

Da li će škole u Zenici ostati bez grijanja?

radijatori_hladno_ilustracija3-500x300

U posljednjih nekoliko dana Javno preduzeće Grijanje započelo je ponovo da upozorava dužnike na obavezu plaćanja duga za isporuku toplotne energije. Ono što javljaju iz Grijanja, jeste da se sprema akcija isključenja najvećih dužnika iz mreže daljinskog grijanja.

Također je uprava JP Grijanje započela i sa pregovorima sa velikom firmom ArcelorMittal vezanih za uslove isporuke, koji su, kako ističe direktor JP Grijanje Kasima Sarajlića, uslovljeni naplatom dugovanja, prvenstveno velikih komintenata, kakav je i sama Vlada Zeničko-dobojskog kantona kao i svi njeni budžetski korisnici, sve škole, zavodi, fakulteti, sudovi i tužilaštvo, policija.

“Zeničko – dobojski kanton je JP Grijanje dužan čak 2 miliona maraka i to za grijanje svih ‘budžetskih’ institucija. Početkom ljeta postignut je usmeni dogovor s premijerom da se dug ArcelorMittal-a prema Kantonu, utvrđen pravosnažnom presudom, prizna NAMA”, ističe direktor Sarajlić, dodajući i razlog zašto bi moglo i trebalo doći do situacije u kojoj će sve institucije koje spadaju među kantonalne budžetske korisnike, s početkom naredne grijne sezone mogle ostati bez grijanja.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box