“Da li Izetbegović zaista misli da još uvijek u BiH ima roditelja koji su spremni slati djecu u rat?”

bakir izetbegovic pixsell

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić jučer je, kako je kazao, cijeli dan bio u dilemi da li komentarisati izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića, referirajući se na njegove izjave koje je dao na stranačkom skupu u Hadžićima, a odnose se na “prebrojavanje” i “robote”.

Kako je rekao Nikšić, kada komentariše, onda postaje opasno da “upadne u njegovu matricu”.

  • A jednostavno naši prioriteti se drastično razlikuju. Prema posljednjim istupima izgleda da se on odlučio takmičiti u skandaloznim izjavama sa do sada neprevaziđenim prvacima SDA u vrijeđanju inteligencije građana, Novalićem i Skakom. Ipak dok njihove izjave služe uglavnom za podsmijeh na društvenim mrežama, izjave Izetbegovića dižu tenzije, prijete miru i vrijeđaju građane BiH. Jednu noć, samo jednu noć da je prenoćio u rovu, zemunici ili pod otvorenim nebom ne bi ni pomišljao da prebrojava ‘lovce i mlade’ zamišljajući kako dronovi i roboti mijenjaju našu djecu koja odlaze iz ove prelijepe zemlje – rekao je Nikšić.

Pitao je da li Izetbegović zaista misli da još uvijek u Bosni i Hercegovini ima roditelja koji su spremni slati djecu u rat?

  • Koga on prebrojava i za čiji račun? Nema tog robota koji može nadoknaditi izgubljenu mladost, niti onu izgubljenu u ratu, kao ni onu koja je napustila našu zemlju bježeći od vlasti SDA-HDZ-SNSD. Ne znam do kojeg je broja dobacio i ima li tog robota koji može prebrojati svakog čovjeka kojeg smo izgubili pod vlašću SDA – navodi Nikšić i dodaje: “Dosta nam je više Izetbegovićevog huškanja i besmislica.”

Kaže da “ni Dodik i Čović, njegova poslijeizborna braća, ne zaostaju u tradicionalnom predizbornom igranju rata”.

  • Kada pogledam biografije trojice samoprozvanih etničkih poglavica, Dodika, Čovića i Izetbegovića, dolazim do samo jednog zaključka: očito je da na rat pozivaju oni koji dana nisu proveli u rovu” – naglasio je predsjednik SDP-a.

Poručio je da su imali tri godine da ratuju, a umjesto rovova birali su trezore, kamione s cigaretama, pustošenje firmi i slične “privatizacijske pothvate”.

  • Pustite nas kojim je rat bio rat, a ne brat, da živimo u miru. Da ponovim: takvu vlast ne zaslužuju ni oni koji su glasali za vas i koji vas podržavaju. Onima koji prežive vašu vlast, što bi rekli u kultnom filmu, ni pakao neće teško past’ – zaključio je Nikšić.

Source

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE