Portal 072info

Da li je masovno testiranje moguće u BiH? (VIDEO)

testiranje 2 696x373 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Testiranje kontakata je bitno za razbijanje lanca prenosa virusa, navodi WHO u novim izdatim preporukama kao dio kontrolne strategije za pandemiju koronavirusa

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) uputila je novu preporuku u kojoj navodi da je važno testirati sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima, bez obzira da li imaju simptome ili ne.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Koliko je moguće da ova praksa bude provedena u Bosni i Hercegovini, u kojoj je sa velikim brojem zaraženih sve manje testova na koronavirus?

Testiranje kontakata je bitno za razbijanje lanca prenosa virusa, navodi WHO u novim izdatim preporukama kao dio kontrolne strategije za pandemiju koronavirusa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na pitanje o tome da li se u Bosni i Hercegovini vrši dovoljno testiranja na koronavirus, naši sagovornici tvrde da je, bez obzira na broj testiranja, upitna njihova pouzdanost.

Iako iz pojedinih zdravstvenih ustanova u našoj zemlji tvrde da nemaju dovoljan broj testova, a neki su čak najavili i da će ovaj proces obustaviti, jer, kako tvrde, nemaju čime testirati, iz federalnog Ministarstva zdravstva stižu ohrabrujuće informacije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Smjernice Svjetske zdravstvene organizacije navode da zemlje trebaju prilagoditi strategiju testiranja potrebama i kapacitetima koje imaju, u zavisnosti od intenziteta prenosa virusa, prenosi BHRT.

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Hoće li kombinacija koronavirusa i sezonske gripe podstaći građane u BiH da se vakcinišu?

072info.com

Petrušić: Svi su nas lagali u vezi sa podacima o koronavirusu

072info.com

Saglasnost o održavanju tjelesnog izazvala negodovanja: Nejasno treba li nositi maske

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)