Portal 072info

Da li je ovo samo loš san ili Čelikova stvarnost?

FOTO: Ilustracija
FOTO: Ilustracija

Nakon šestog remija, postavlja se pitanje da li Čelik opravdava povjerenje svojih vijernih navijača, svima dobro poznatih “Robijaša”? Odgovor je kratak, a glasi :”Ne”.

Prošlu sezonu Čelik je djelovao izezuzetno jak tim, borben i taktički potkovan. To je donijelo jako dobre rezultate i veoma zadovoljavajuće mjesto na tabeli. Cilj je bio plasman u Evropu, ali nažalost to igrači nisu uspjeli. Međutim, uprkos tome navijači su priredili fenomenalan doček svojim igračima i njihovom treneru, Vladi Jagodiću.

U ljetnoj pauzi davana su silna obećanja kako će Čelik biti jedan od najjačih, jedan od najboljih i kako će svi muku voditi sa Čelikom. Početak sezone ta očekivanja baš i nije ispunio. Ali kako se kaže i najboljima se desi pa malo pokleknu. Čelik, nažalost, nije malo pokleknuo već je nastavio sa svojom sivom serijom remija i poraza. Nakon toga se desi jedna pobjeda u ligi i osmjeh na lica navijača je vraćen. U kupu, u zadnjim trenucima meča opet izborena minimalna pobjeda, ali navijači ipak ostaju sretni. Nedugo zatim 2 uzastopna remija sa dvije, nećemo reći slabe, ali ipak u odnosu na Čelik slabije ekipe i to pred domaćom publikom.

Obećanja Vlade i igrača opet nisu ispunjena. Prilikom sastanka svi su zakleli u novi Čelik, novu igru i bolje rezultate, ali posljednji meč je pokazao da je izgleda Čelik samo gori. Afera zbog “krađe”novca od ulaznica je ostala samo na čekanju zbog “nedostatka dokaza”.

Prijetnje navijača na zadnjoj utakmici su opravdane i niko ne smije da osuđuje te prijetnje i zvižduke igračima. Robijaši su svima poznati svojom srčanošću i navijanjem. Za svoj voljeni klub su spremni i život dati. Pa zašto onda igrači kojima je toliko puta oprošten neuspjeh i toliko puta data druga šansa ne uzvrate ovim navijačima dobrim rezultatima.

Nadamo se da će malo igrači skontati za koga igraju i da će im barem malo proraditi savjest kako bi izbavili ovaj veliki klub iz tame.

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box