Da li ste pronašli svoju srodnu dušu? Znat ćete to po ovih 8 znakova

Da li ste pronašli svoju srodnu dušu? Znat ćete to po ovih 8 znakova

Ideja da negdje na svijetu živi osoba koja je savršena za nas (i mi za nju) ne sviđa se svima – pa ima nas oko sedam milijardi, je li moguće da je samo jedna jedina osoba naša srodna duša?! No, drugi ne shvaćaju pojam srodne duše tako usko, za njih je srodna duša osoba s kojom se spojimo odmah i duboko, koja vidi tko smo i prihvaća nas takvima kakvi jesmo, a istodobno nas potiče da se razvijemo u najbolju verziju sebe.

S takvom osobom ne moramo biti nužno u romantičnoj vezi, može to biti prijatelj, član obitelji, učitelj. Ako smo sa srodnom dušom u ljubavnoj vezi, to ne znači da nećemo imati problema i da se nećemo nikada posvađati.

“Srodna duša ne dolazi u savršenoj ambalaži, ni što se tiče izgleda ni što se tiče životnih okolnosti, niti to znači da u vezi s njom neće biti izazova”, rekla je za Huffington Post Kailen Rosenberg, psihologinja specijalizirana za pomoć u ljubavnim vezama i autorica više knjiga na tu temu:

“Ali, životne nedaće i izazovi ojačat će ono što vas povezuje, a to ljepilo koje vas spaja držat će vas skupa i u najtežim vremenima i pomoći svakome od vas da (p)ostane najautentičnija moguća osoba.”

Vođeni ovim smjernicama, na HuffPostu su pitali čitatelje, koji osjećaju da su pronašli svoje srodne duše, koji su ih to znakovi uvjerili da su sreli nekog istinski posebnog. 

Ovih osam su izdvojili: 

1. Ta osoba vam daje osjećaj mira

Randy i ja upoznali smo se preko AOL Instant Messengera, a kad smo se trebali sresti uživo, bila sam vrlo zabrinuta i nervozna zbog susreta sa strancem. No, kad sam ga ugledala nešto u vezi s njim bilo mi je tako blisko i odmah sam osjetila mir u njegovoj prisutnosti. Nisu mi letjeli leptirići po trbuhu zbog tog divnog muškarca koji nije mogao skinuti oči s mene; umjesto toga moja duša ga je prepoznala kao dio mene koji mi je nedostajao. Kad sam ga prvi puta vidjela, vrijeme kao da je stalo – sve što sam vidjela bio je on, sve što sam čula bili su udarci mog srca.
Ashley Durham

2. Različiti, ali u ravnoteži

Znala sam da je moja supruga moja srodna duša kada sam shvatila da me ono po čemu se razlikujemo uravnotežuje, a ono po čemu smo slične poboljšava. Kad otkrijete da je neko savršen za vas, to je adrenalinski, nadrealan osjećaj.
Renita Freeney

3. Gotovo da možete opipati to što osjećate

Kad sam srela svoju srodnu dušu, nisam ni znala što to znači. Bila sam s prijateljicama na Mauiju, sjedile smo u baru, kad je došao neki lik i pitao hoću li s njim sutradan na vjenčanje – ženio se njegov najbolji prijatelj, a on nije imao pratilju. Moj me terapeut uvijek ohrabruje da prihvatim prilike u životu, sjetila sam se toga i pristala. Kad sam se sljedeće jutro probudila požalila sam svoju odluku, no kad sam čula zvučnu poruku u kojoj čovjek od sinoć kaže da mu treba moje prezime i pita želim li jesti piletinu, govedinu ili ribu, osjetila sam da je to sudbina. Otišla sam na vjenčanje, tamo smo se zbližili, poljubili i ostalo je povijest – zajedno smo više od deset godina. Osjećala sam kao da ga poznajem cijeli život, u trenutku smo se povezali, a poljubac je to još intenzivirao. Intuitivno, znala sam da je on pravi.

Sjećam se čudne sitnice s prvog susreta. Kad je u jednom trenutku na kratko otišao, shvatila sam da se ne mogu sjetiti kako izgleda i nisam znala hoću li ga prepoznati kad se vrati. Bilo je kao da sam bila privučena njegovom energijom, a ne njegovim izgledom. I nakon deset godina on je u mom srcu i duši svaki dan.
Christy Jacobs

4. Imate jednake vrijednosti

Znala sam po tome što su se naši pogledi na život, moralni stavovi i životni stil preklapali savršeno, uz to što smo bili preko ušiju zaljubljeni jedno u drugo. Osjećala sam duboku ljubav i znala sam da s njim želim provesti cijeli život nakon otprilike dvije sedmice veze. Provodili smo sve moguće vrijeme zajedno i ono što sam osjećaja je neopisivo, jednostavno kada znate – znate. Nazvala sam najbolju prijateljicu da joj kažem da sam našla muškarca svog života, a ona me pitala jesam li pijana, iako jedva nekad popijem čašicu, jer sam toliko uzbuđeno i euforično zvučala preko telefona.
Amanda Oleander

5. Vidite osobu u najgorem izdanju i svejedno je volite

Srela sam svoju srodnu dušu dok sam studirala. Mrzila sam taj studij i cijeli moj životni plan se raspadao. Dijelile smo stan, tj. imale smo zajedničku kuhinju. Nisam ni shvatila što mi se događa dok nisam odlučila vratiti se kući i početi sve iznova. Tada sam postala svjesna da je ona moja srodna duša, neko ko je vidio kakva sam uistinu, u mojim najkatastrofalnijim raspoloženjima, a nije čak ni pokušala otići. Nakon tri godine i dalje su naše duše povezane, zajedno smo u životnim avanturama i zajedno prolazimo kroz različita životna iskustva.
Olivia Fraser

6. Osjećate bol voljene osobe

Znala sam da imam srodnu dušu kad je njegova bol postala moja bol. Studirali smo zajedno i jednog dana mi je između predavanja rekao da je član njegove obitelji u teškom stanju završio u bolnici. Bio je jako uznemiren i zabrinut, probala sam ga utješiti, a kada smo se razdvojili, zatekla sam se u odjeljku toaleta kako plačem i molim se da sve bude u redu kako on ne bi više patio. To što sam se brinula za članove njegove obitelji – ljude koje nikada nisam vidjela – kao da su moja obitelj pomoglo mi je da prihvatim koliko su snažni moji osjećaji za njega.

Srodna duša je vaš najbolji prijatelj. To je osoba kojoj komotno možete pokazati svoje čudne, uvrnute odlike, koje inače nastojite sakriti od drugih ljudi.
Holly Riordan

7. Osjećate elektricitet kad se dodirnete

U ljubav sa srodnom dušom jednostavno ćete utonuti, nesvjesno, osjećat ćete kako vam koljena klecaju, kako vam je duša ushićena i to je neponovljivo i neusporedivo s bilo kojim drugim osjećajem. Intuitivno znate da je ta osoba vaš prirodni nastavak, a privlačnost je divlja. Kada se držite za ruke, osjećate da struja prolazi i da si savršeno odgovarate. Ne osjećate prolazak vremena kada ste zajedno, ali kada ste odvojeni itekako ste ga svjesni.
Jodi Meltzer Darte

8. Ušla je u vaš život naučiti vas važnu lekciju

Vaša srodna duša vaš je najvažniji učitelj: onaj koji vas izaziva, izluđuje, pokreće vaše najdublje strasti i pali vaše najdublje okidače. Zahvaljujući srodnoj duši shvatit ćete koje su vaše osobne vrijednosti, što želite i, još važnije, što ne želite u ljubavi, piše Gloria.hr.
Rosenberg

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE