Da li ste se i vi kao klinci pitali cemu sluzi ova rupica?

lizalica

Svi smo mi u djetinjstvu uživali u lizanju lizalica. Neki to i dan danas vole da rade. Zato vam donosimo rješenje jedne velike misterije u vezi sa omiljenim slatkišem.

Sigurno se svi sjećate onih okruglih lizalica, svih mogućih boja i ukusa, od kojih su neke čak mogle da nam farbaju jezik. Ližete ih, sisate i usput mljackate i cokćete od zadovoljstva, dok vam negdje pred kraj ne dojadi, pa riješite da ostatak lijepo izgrickate.

Kad stignete do plastičnog štapića, eto nepremostive prepreke! Tamo gde je do maloprije bila ukusna bombona, sada se nalazi čudnovata rupica. Znate li čemu ona služi, osim da vam onemogući da iz nje iščačkate i poslednje tragove ukusnog slatkiša?

Vjerovali ili ne, ova rupica ima svoju svrhu. Kada se bombona u tečnom stanju izliva na lizalicu, neophodno je da je kad se stegne nešto održi na štapiću, kako ne bi otpala od toplote vaše pljuvačke i jačine vašeg jezika. Zato, jedan dio bombone ulije se u štapić, tako da se na ovaj način lizalica snažno drži do samog kraja vašeg uživanja.

Telegraf.rs

Prethodni članakPrezervativi “preveliki” za indijske muškarce
Sljedeći članakVREMENSKA PROGNOZA: Pretežno sunčano vrijeme