Portal 072info

Da li znate kada je vrijeme da bacite stari i kupite novi jastuk?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Šta bi trebalo da uklonimo iz naše kuće, a to ne činimo često? Od krpa za ribanje koje moraju da se bace nakon nedelju dana do grudnjaka koji nikada ne treba da se nose duže od godinu dana.

RASTANITE SE OD JASTUKA NAKON ŠEST MESECI

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Rok trajanja jastuka varira od kvaliteta i vrste materijala. Jastuci punjeni jeftinim poliesterom gube potporu i moraju da se zamene kroz manje od šest meseci. Kvalitetniji jastuci ostaju u boljem stanju i do pet godina, a oni punjeni perjem i vunom mogu da traju i do osam godina. Nekvalitetni jastuci mogu da dovedu do bolova u vratu i leđima. Ako se ne pere redovno, jastuk se popuni prašinom i prljavštinom, odumrlom kožom, a to može da izazove alergije, piše Žena.blic.rs

Fizioterapeut Semi Margo je uradila „test uništenog jastuka“. Jednostavno namestite jastuk u prirodan položaj i rukom ga prepolovite uzduž. Postavite laku patiku za trčanje u udubljenje, ako se jastuk nije vratio u normalan položaj, zamenite ga.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

ZAMENITE ČETKICU ZA ZUBE NAKON TRIDESET DANA

Većina ljudi koristi četkicu za zube duže nego što bi trebalo. Obično svi čekaju da se rascveta da pi je zamenili, a to znači da je ona manje efikasna u uklanjanju naslaga, a može i da ošteti desni. Zubari preporučuju da bi klasične i električne četkice trebalo menjati jednom mesečno, pogotovu ako patite od problema sa desnima. Iako niste u stanju da vidite oštećenja, mogu nastati problemi ukoliko bakterije dođu u dodir sa desnima – rekao je doktor Amer Said, direktor Garden Skver stomatološkog centra u Londonu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Da biste očuvali vašu četkicu u dobrom stanju, ovaj doktor savetuje da je isperete toplom vodom nakon korišćenja, da bi ostaci hrane nestali i da se bakterije ne bi taložile.

BACITE GRUDNJAKE SVAKIH OSAM MESECI

Vaši omiljeni grudnjaci nikada ne treba da proslave rođendan! Ovo može da zvuči glupo, ali ako redovno nosite grudnjak, čak i ako je visokog kvaliteta, on gubi potporu i komfort .

Da bi vam grudnjaci duže trajali, Rekur preporučuje grudnjake tamnijih boja zato što su oni obično čvršći i traju duže od belih. Perite ih na ruke sa nežnim deterdžentom.

BACITE SUNĐERE I KRPE NAKON NEDELJU DANA

Nevažno je sa koliko pažnje čistite kuhinju, ako koristite stari sunđer, postoji velika verovatnoća da ćete raširiti bakterije preko površina, a da ih nećete očistiti. Da bi smanjili broj bakterija na minimum, menjajte sunđer svake nedelje. U međuvremenu ga dobro ispirajte i cedite, a zatim ga stavite na čistu površinu, a ne u sudoperu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

MENJAJTE PATIKE ZA TRENING SVAKIH ŠEST MESECI
Iako se patike ne prodaju sa rokom trajanja na njima, obično treba da se zamene nakon osamsto kilometara pređenih. To je zato što one gube oblik i ne mogu da podrže vašu težinu. Primetićete kada su patike iznošene, kada počnu da gube na fleksibilnost.

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6