Portal 072info

Aldin Jacić godinu dana proveo u živim ranama s nesnosnim bolovima: Da mi je lako, nije, ali vjerujem u bolje sutra

Emotivna priča o mladiću Aldinu Jaciću iz Zenice, koji je stradao u požaru koji se dogodio u njegovoj kući prošle godine, konačno je dobila svoj sretan epilog. Nakon što je godinu dana proveo u živim ranama s nesnosnim bolovima, hrabri Zeničanin oporavio se poslije niza operacija u Turskoj.

Ogroman strah

Ekipa „Dnevnog avaza“ prva je posjetila mladog Jacića i apelirala na javnost da pomogne na putu njegovog ozdravljenja, a tako je bilo i jučer neposredno nakon njegovog povratka u rodnu Zenicu.

Jacić nas je dočekao na vratima kuće brata Salke, koji je sve vrijeme bio uz njega. Vidno sretan što nas ovaj put dočekuje na nogama, mladi Zeničanin zahvalio je svima koji su mu pomogli.

– Šta reći? Iznenađen sam i neizmjerno zahvalan ljekarima u Turskoj koji su me vratili u život. Iskreno govoreći, imao sam ogroman strah prije nego što sam krenuo. Ali, rekao sam sebi da mi je ovdje teško, gore mi nikako ne može biti teže i odlučio poći – govori nam Aldin.

Suzne oči

Još su mu, kako dodaje, pomiješana osjećanja. Istovremeno je sretan, ali i tužan. Uprkos svemu, vjeruje u bolje sutra.

– Ovo još nije skroz završeno. Predstoji mi operacija lica. Dobivam i na kilaži, što mi izaziva pucanje kože, ali dobro je. Da mi je lako, nije. Vjerujte, pogledam se u ogledalo i sažalim se sam sebi – kaže, s očima punim suza, Jacić.

Ipak, kada uporedi period prije odlaska u Tursku i sada, nemoguće je biti nezadovoljan. Sada sam ustaje i hoda bez ičije pomoći. Godina dana u postelji s otvorenim i inficiranim ranama nešto je što nikad neće moći zaboraviti.

U svakoj rečenici koju nam kazuje zahvaljuje turskom ministarstvu zdravlja, koje je finansiralo njegovo liječenje u kliničkom centru Numune, ali i svim ljudima dobre volje koji su mu pomogli.

Estetski zahvat na licu

Nakon dva mjeseca provedena u Turskoj, Aldinu je završena prva i glavna faza liječenja. Kako nam priča njegov brat Salko, planirano je da se vrate za tri mjeseca, kada će raditi estetski zahvat na licu.

– Ovo je odlično u odnosu kako je bilo. Hvala hafizu Husejinu Čajlakoviću, od kojeg je sve krenulo. Vjerujemo da će Aldin, nakon što se sve završi, moći normalno živjeti – kaže on.

Autor: D. PAŠALIĆ – AVAZ

Podijelite članak

Počitajte još

POGLEDAJTE EMOTIVAN VIDEO DANAŠNJEG ODLASKA Aldin Jacić počeo tretman na klinici u Ankari

Redakcija