“Da nije fudbala, većina bi nas radila u Meku”

1640353397 2021 12 22T205736Z 372323612 UP1EHCM1M7YDS RTRMADP 3 SOCCER ENGLAND LIV LEI REPORT 750x532 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nekadašnji predsjednik Crystal Palacea Simon Jordan oštro je kritikovao menadžere premijerligaških klubova koji su frustrirani zbog igranja velikog broja mečeva, uprkos brojnim problemima sa širenjem korona virusa.

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola čak je nagovijestio da postoji mogućnost da igrači stupe u štrajk. A prethodno je menadžer Liverpoola Jurgen Klopp danima isticao da je potrebno sačuvati zdravlje fudbalera.

“Čini se da je Klopp izuzetno oštar u ocjenama. Slušali smo prethodnih dana i od njegovih pomoćnika o tome kako treba da se igra fudbal u ovoj zemlji. Ali svi igraju na istom terenu. Svako razumije dinamiku rasporeda, i jasno je da se u određeno vrijeme godine igra za publiku. Navijači ovo žele, oni vole tradiciju Boxing Daya”, rekao je Jordan i dodao:

“Da li ste zaboravili šta vas je dovelo do mjesta na kome ste sada? To jesu zahtjevi za utakmicama. Da nema te potražnje, vi i vaše kolege ne biste bili plaćeni desetinama miliona funti godišnje. Dosta je. Igrajte prokletu igru. Većina igrača, zapravo, želi da se ove utakmice održe. Ne mogu više ovo da trpim. Pokažite malo karaktera. Prihvataju se dobre strane, moraju i loše. Da nije fudbala, većina vas bi radila u Meku”.

Zbog širenja korona virusa već su odložena tri meča koja su bila zakazana za Boxing Day: Liverpool – Leeds, Wolves – Watford i Burnley – Everton.