Screenshot 8 21
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 28, 2021 @ 17:10
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

U sarajevskom naselju Briješće živi Hatidža Parnica.

Njena teška životna priča nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Međutim, koliko god teško bilo, ova hrabra žena ne skida osmjeh sa lica. Zahvalna je na svakoj lijepoj riječi, a posebno pomoći.

Kako sama kaže, da joj nije komšija do sada vjerovatno ne bi bila živa.

Ekipu emisije “Ispuni mi želju dočekala je sa iskrenim osmijehom na licu.

  • Dolazim iz sela kraj Višegrada. Cijeli rat smo proveli u Goraždu, a poslije rata smo došli ovdje. Bili smo podstanari dok moj otac rahmetli nije kupio ovu kuću. Majka mi je umrla 2001, a babo 2012. Ovdje smo zatekli ruševinu. Otac je kupio i obnavljao, da nismo podstanari i da se ne plaća kirija – počinje ona svoju priču

U međuvremenu se udala i dobila sina. Međutim, brak nije funkcionisao kako treba, tako da su sin i ona sami skoro 10 godina. Od primanja ima samo 69 KM dječijeg doplatka.

Hatidžino zdravstveno stanje je vrlo loše. Od rođenja je invalid. Ima 60 posto kraću nogu, ali nema nikakvih primanja po tom osnovu.

  • Nisam mogla nikada raditi. Krećem se po kući i avliji bez štapa, a kada idem gdje dalje onda idem sa štapom. Ali opet, Allahu hvala na ovome, ne daj Bože gore. Nismo ogladnjeli do sad. Narod nam da, neko paket, neko novca ili vitre. Tako sam do sad živjela i plaćala račune – kaže Hatidža.

Najteži trenuci za nju su bili kada su umrli njeni najbliži. Prisjeća ih se sa suzama u očima.

  • Najteže mi je bilo kada mi je brat poginuo, majka umrla, a babo je izdahnuo na mojim rukama. Tada smo ja i sin ostali sasvim sami. Muž nekad dođe, nekad ode. Problemi uvijek sa njim.

Hatidža se zahvalila svima koji su joj na bilo koji način pomogli. Njenu životnu priču možete pogledati i OVDJE.

LIDER