AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Bh. javnost obavijena je tugom nakon tragičnog ishoda prijave nestanka trojice mladića iz Zenice, koji su u subotu navečer izašli u vikend provod a potom završili u rijeci Lašvi.

Podsjetimo, mladići su prvobitno izašli u diskoteku “Label” u Vitezu, gdje su bili sve do ponoći a zatim su otišli u nepoznatom pravcu.

Zbog ove nezapamćene tragedije razgovarali smo i sa Vahdetom Smajićem, vlasnikom diskoteke “Label”, gdje su, kako nam kaže, mladići bili redovni gosti.

– Poznavao sam ih i bili su moji stalni gosti. Još ne mogu vjerovati da se to dogodilo, žao mi je prerano ugašene mladosti – kaže Smajić.

Ističe da su mladići u njegovoj diskoteci bili do oko ponoći, a potom su sa automobilom otišli u nepoznatom pravcu.

Klanjao dženazu mladićima

Koliko je sam vlasnik pogođen ovom viješću govori podatak da na Dan žalosti u Zenici u njegovom objektu nije emitovana muzika, a vlasnik Smajić prisustvovao je i zajedničkoj dženazi u Janjićima.

Osim toga, stavio se na raspolaganje porodici za bilo kakvu vrstu pomoći, sa kojom je sve vrijeme tokom potrage za mladićima bio na telefonskoj vezi.

– Svi smo pogođeni ovom viješću, razumljivo je da niko ne može ostati ravnodušan na činjenicu da tri mlada života više nema. Da sam znao šta će se dogoditi, lično bi ih spriječio da idu dalje – kaže Smajić.

U ovoj diskoteci, koju već 11 godina vodi mladi Smajić, nikada nije zabilježen nijedan veći incident a pogotovo incidenti sa tragičnim ishodom.

Iako je komentara na društvenim mrežama bilo raznog sadržaja, koji su dovodili „Label“ u negativan kontekst, Smajić vjeruje da će svako ko racionalno razmišlja znati da je on kobne večeri bio bespomoćan da promijeni sudbinu i sve što se dogodilo.

Iskreno saučešće

Na kraju razgovora još jednom porodicama stradalih upućuje iskreno saučešće i žal, u nadi da će ove teške trenutke prebroditi.

– Porodicama Delić i Begović upućujem iskreno saučešće. Porodici Kozlić također najiskrenije želim da se tijelo njihovog sina čim prije pronađe da bi pronašli svoj mir barem na neki način – zaključio je Smajić za 072info.