Da sinu ništa ne nedostaje: Zabrinuti otac dežura ispred bolnice u Tuzli!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Fotografija oca koji dežura ispred Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, da bude pri ruci ako njegovom sinu nešto zatreba dok on leži u bolesničkoj sobi, ganula je brojne korisnike društvenih mreža.

˝Ako zatreba sok, keks, banane…tu je babo, pred bolnicom˝, napisao je uz fotografiju ovaj požrtvovani otac.

Riječ je o Nedžisu Haliloviću, iz rudarskog mjesta Mramor kod Tuzle, čiji sin Vedad treba na kemoterapiju van domovine.


Zdravstveno stanje njegovog Vede, koji nosi ime poznatog bosanskohercegovačkog nogometaša Vedada Ibiševića, je složeno i nije ga moguće liječiti u Bosni i Hercegovini.

˝Ljudi, zadnjih dvadeset dana nemam pojma gdje sam. Situacija je takva da nam je vrijeme dragocjeno. Uglavnom, kao što rekoh, klinac mora negdje vani na neke terapije, hemoterapije… Situacija je kompleksna jer se to nigdje u Bosni i Hercegovini ne može izvesti. U opticaju je Turkiye, Hrvatska ili Slovenija. Uglavnom to Fond pokriva i ima sporazum sa njima. Iz Tuzle bi se trebao uputiti zahtjev ka Fondu u Sarajevu, a oni će dalje odlučiti gdje će Vedo da ide. Doktori su dali preporuku za Acibaden u Turkiye, i nadam se da će nas Fond tamo poslati. Ako među mojim prijateljima i pratiteljima ima neko iz Federalnog fonda zdravstvenog osiguranja, molio bih ga da mi se javi, da se raspitam šta i kako Fond pokriva. Molim vas, hitno je˝, napisao je između ostalog Halilović, koji je široj javnosti poznat kao komentator društvenih i političkih pitanja, često na komičan ili ironičan način, a koji na društvenim mrežama djeluje pod nadimkom Bosanski Bukvalista.