DA TI SRCE PUKNE: Ovo je djevojčica iz Zenice koja je preminula u bolnici

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Desetogodišnja Anandi Šuvalić štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici preminula je u nedjelju.

Iako su prve informacije bile da je djevojčica preminula na KCUS-u, kako je potvrđeno za Crnu hroniku, djevojčica je preminula u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Bila je štićenica doma za nezbrinutu djecu “Dom porodica” Zenica.

Ljekarskim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave zbog čega nesretnoj djevojčici nije bilo spasa. Djevojčica se prethodnih dana žalila na glavobolju i povraćanje, te povišenu temperaturu koja nije prelazila 38 stepeni. Na prvom pregledu doktori su ustanovili da dijete ima u predjelu desnog oka crven otok. Djevojčica se još žalila kako je boli gornja vilica.

ČITAJ JOŠ:  Gradsko vijeće će u srijedu raspravljati o Prijedlogu Budžeta Grada Zenica za 2023. godinu

Ljekarskim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu.

Porodica i prijatelji se danas opraštaju od 10-godišnje Anandi Šuvalić. Dženaza namaz će se klanjati danas (srijeda) u 13:00h poslije podne namaza ispred Čaršijske džamije a ukup na mezarju Prašnice.

Iza preminule djevojčice ostao je ota Ismet Tahirović, majka Almasa Šuvalić, dvije sestre tri brata. Nadležno kantonalno ministarstvo snijeti će sve troškove dženaze, kako je to propisano zakonom.

GODISNJICA
MARKETING