Portal 072info

DAČIĆ O SLUČAJU “ŠARIĆ“: Samo Vučić i ja nemamo razloga za strah

Predsjednik vlade Ivica Dačić odlučno je demantovao da ima bilo kakave veze sa narko-klanom Darka Šarića i ponovio da jedva čeka da uhapse Šarića uz poruku da od onoga što bi on mogao da kaže nemaju razloga za strah samo on i vicepremijer Aleksandar Vučić.

„Jedva čekam da uhapse Šarića i da konačno raspetljamo tu priču do kraja. Mnogi će se češati gde ih ne svrbi, ali među njima sigurno neću biti ja. Od Šarića i onoga što bi on mogao da kaže plaše se mnogi u vrhu politike. Pouzdano znam da razloga za strah nemamo Vučić i ja, za ostale i nisam baš siguran“, rekao je Dačić u intervjuu za Informer.

On one koji govore o njemu kao o „nekakvom mafijaškom saradniku“ podsjeća da je 2008. godine, kako kaže, baš on spriječio da Šarić dobije otpust iz srpskog državljanstva a da su mu „svi ostali u državi“ tada dali pozitivno mišljenje.

„To sam ja zaustavio u posljednji čas. Bila bi katastrofa da je to tada prošlo“, navodi Dačić i objašnjava da u tom slučaju Srbija ne bi moga da goni Šarića jer bi bio zaštićen kao crnogorski državljanin.

„Mene optužuju da sam šarićevac, a kad bih ja bio pokvaren kao neki mogao bih da kažem da su svi iz vrha te vlasti 2008. osim mene bili mafijaši…“, dodaje on.

Kako napominje, ne zna da li je tako i nema dokaze, ali mu je „vrlo interesantno“ što niko ne pominje istragu o tome kaku su Šarići od neke 2004. do 2009. u Srbiji oprali milijarde evra, kupovali nekretnine, učestvovali u privatizacijama, pribavili sebi status uglednih biznismena…

„Pa sigurno im ja u tome nisam pomogao. Ali neki drugi iz vrha države jesu“, navodi Dačić a na pitanje misli li na DS dodaje: „Ne mislim ja ništa. Samo pitam, zašto je danas u Srbiji glavna tema da li sam bio na svadbi Mišint (Rodoljub Radulović – Miša Banana) ćerke, a niko ne pita ko je, kako i zašto Šarićima omogućio da legalizuju svoju nako-imperiju u Srbiji.“

Dačić je takođe odbacio spekulacije da je „videjn za „srpskog Sanadera“, a za medijske napise o njegovim navodnim vezama sa Šarićevim narko-klanom rekao da je to „pokušaj da se sruši reting SPS“ i da bi „nekii izgleda htjeli da ga politički likvidiraju“.

Govoreći o izborima, Dačić rekao da nema dogovor sa liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem o ulasku u vladu sa SNS.

„Ništa nije dogovoreno. Sačekajte 17. mart, da vidimo koliko je ko uzeo glasova“, poručio je.

istinito.com

Podijelite članak