Dačić: Rat ili mir, šta želi međunarodna zajednica

dacic
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas povodom najnovijih dešavanja na sjeveru KiM da međunarodna zajednica mora da preduzme najoštrije mjere da se prekine sa jednostranim potezima koji će cio region dovesti pred situaciju “rat ili mir”.

Međunarodna zajednica, kako je rekao, zaista treba da donese ključnu odluku šta želi na Kosovu i Metohiji – rat ili mir.

“Ovo što se sada dešava nije samo ruganje u lice čitavoj međunarodnoj zajednici, već predstavlja i pokušaj zastrašivanja sa krajnjim ciljem vojnog osvajanja sjevera KiM gdje žive Srbi i sa dodatnim ciljem da se oni protjeraju sa KiM”, rekao je Dačić za “Tanjug”, prenijeli su beogradski mediji.

ČITAJ JOŠ:  U Srbiji zbog poplava evakuisano 106 građana, pronađene dvije osobe koje su upale u Trnavsku rijeku

Predsjednik parlamenta je podsjetio da po Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN, bezbjednosnu funkciju na KiM obavlja KFOR, odnosno NATO, navodeći da se upad jedinice ROSU dešava po ko zna koji put bez obavještenja predsjednicima srpskih opština i bez najave, kako je to predviđeno Briselskim sporazumom.

Prema njegovim riječima, KFOR je imao obavezu da obavijesti Srbe ako ih je, kako kaže, ROSU uopšte obavijestila o tome, ocjenjujući da je riječ o još jednom kršenju Brisleskog sporazuma.

ČITAJ JOŠ:  Užas : Roditelji donijeli mrtvu bebu u bolnicu

“Ovo je još jedan pokazatelj da će sve dok se ne pokaže čvrstina u osudi takvih jednostranih akcija, (Aljbin) Kurti ići na maksimalne provokacije, sa željom i suprotno svim zalaganjima Srbije za mirno rješenje problema i nastavak dijaloga, da silom pokuša da osvoji sjever i da time ‘riješi’ pitanje problema Srba na KiM”, ocijenio je Dačić.

On je rekao da podržava državne organe na čelu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, nadležnim ministarstvima, odnosno vojskom i policijom, da pokažu čvrstinu u namjeri da ukažu “koje su naše crvene linije”.

ČITAJ JOŠ:  Užas: Muškarac u frižideru pronašao zamrznuto tijelo bebe

“Naše crvene linije jesu opstanak Srba na KiM, naročito na sjeveru KiM, i nećemo dozvoliti nikakve oružane napade na sjeveru. I to cijeloj međunarodnoj zajednici mora da bude jasno”, poručio je Dačić.

GODISNJICA
MARKETING