Portal 072info

Dalal otkrila sve tajne Eurosonga i svega što je snašlo naše predstavnike

Nakon nastupa na ovogodišnjem Eurosongu u Štokholmu, i nakon svih zbivanja oko našeg tima, na svom Facebook profilu oglasila se Dalal Midhat Talakić. Njen status prenosimo u cjelosti:

“Naš posao nije samo pjevanje, pisanje pjesama ili muziciranje, naše glave ne služe samo za nove modne stilove, mi moramo podići glas i skrenuti pažnju na ono što se desilo nama a i dalje se dešava. Nas nisu ogradili bodljikavom žicom ali jesu zidovima predrasuda jer dolazimo iz Bosne i Hercegovine.

Taj osjećaj sam imala sa 11 godina kada sam protjerana iz svoga doma, taj osjećaj je cijeli život imao moj otac jer je druge boje kože, taj osjećaj imam i danas kada me odvoje na aerodromu zbog pasoša ili boje moje kože, vjere, imena. Taj osjećaj imaju svi koji se vole a ne smiju, koji su drugačiji od zadatih idealnih kriterija, koji nose bradu jer je to u modi u cijeloj Evropi, ali samo mi ne smijemo, jer će nas nazivati raznim imenima.

Jer dolazimo iz BiH. Jer naša zemlja, nažalost ima takav image u svijetu. Hvala švedskom SVT-u koji je kao glavnu vijest objavio da je napokon jedna zemlja stisnula zube i rekla svoje mišljenje o trenutnoj krizi, ali i prijašnjim krizama koje je Evropa mogla spriječiti, ali nije, kroz nastup na Eurosongu. Ta zemlja se zove Bosna i Hercegovina.

S ponosom sam dio tog tima koji je ove godine bez ikakve podrške države, bez ijednog budžetskog dinara, sam našao komercijalne sponzore i uložio svoj novac da obezbijedi učešće naše zemlje na Eurosongu a zatim i plati prenos, da bi vi, naši dragi Bosanci i Hercegovci, na našoj državnoj televiziji, mogli pratiti sve tri noći ovogodišnjeg Eurosonga”, napisala je Dalal.

bh-index.com 

Podijelite članak