AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

On je danas po završetku meča s Radnikom odlučio da ode s pozicije direktora

“Kako mi ne možeš dati licence za igrače i trenera zbog dugova? Vi ste Fudbalski savez, niste Vlada. Mi koji smo došli ovdje nismo kriminalci”, započeo je izlaganje sada već bivši direktor Zeničana i nastavio je:

“Moj brat i predsjednik kluba je veliki ljubitelj fudbala. Došao je ovdje da napravi nešto, ali otkako smo došli ovdje čuli smo samo jednu riječ, dugovi, dugovi, dugovi… Nisam htio, ali ću vam pokazati. Pred meč protiv Zrinjskog su blokirala trojica igrača. Jedan od igrača je Rizvanović koji je tražio 26.000KM iz 2009. godine? Ko je platio ovo? Grad? Ne, gospodin Olgun je ovo platio”, poručio Daldik.

Imao je Daldik poruku za sve navijače na odlasku.

“Želim nešto poručiti navijačima. Ne brinite. Ovdje je čovjek koji se zove Aydin Olgun koji će ostaviti ovaj tim u ligi. Čuli ste kako je teško treneru da zbog bizarnih razloga ne vodi tim. Ovaj tim će ostati u ligi, ne brinite. Imamo ekipu, predsjednika i on će napraviti sve da klub izbori opstanak. Predsjednik je veoma ljut na mene, jer ja ne želim ostati u ovako neprofesionalnom okruženju. Nakon ove press konferencije moj posao u Zenici je završen. Želim da se zahvalim svima na saradnji, ali u ovakvoj atmosferi ne mogu ostati. Ovaj klub treba samo podršku, ali čistu podršku. Ne može gospodin Aydin napraviti sve sam. Ne treba mu podrška samo riječima, mora se nešto konkretno napraviti”, rekao je on.

SportSport.ba