Dali 6.000 eura za mačku pa nakon par dana shvatili da su kupili opasnu zvijer

savannah macka
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Bračni par iz francuskog La Havrea zbog prevare je završio s kućnim ljubimcem koji se mogao pokazati kao prilično opasan.

Naime, njih dvoje su, kako je s francuskih medija prenio Lad Bible, za 6000 eura (oko 12 hiljada KM) kupili mladu mačku pasmine savannah. Ili su barem tako mislili.

Pokazalo se da su im prevaranti umjesto velike, ali bezopasne mačke, prodali mladunče tigra.

Sve je počelo 2018. kad su se kupci našli s prodavačem koji im je umjesto mačke podvalio tri mjeseca staro mladunče tigra, a oni, kako tvrde, nisu primijetili o čemu se radi sljedećih nekoliko dana.

Kad su shvatili da nešto nije u redu, pozvali su policiju koja je pokrenula istragu koja je ovih dana završena uhićenjem devetero ljudi, uključujući i par kupaca.

Držanje tigrova u Francuskoj nije legalno, a situaciju dodatno komplicira činjenica da se radi o mladunčetu sumatranskog tigra koji je zaštićena vrsta. Kupce se tereti za kupoprodaju zaštićene vrste, a ostali su uz to terećeni za organizirani kriminal.

Kako piše France Blue, tigar je bio dobrog zdravlja te su ga predali pod nadležnost francuskog ureda za bioraznolikost, no nije otkriveno kamo su ga oni na kraju smjestili.

Inače, savannah mačke se smatraju najskupljim mačkama na svijetu, a nastale su križanjem domaćih mačaka s afričkim divljim mačkama.