Dalija Konaković o prijetnjama: “Prihvatili su narativ da sam ja službenica dedždžala”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Dalija Hasanbegović-Konaković, novinarka Al Jazeere Balkans, objavila je na nedavno Twitteru zastrašujuće prijetnje koje je dobila na društvenim mrežama. 

Nakon brojnih reakcija bh. javnosti, ponovo se oglasila na društvenim mrežama.

“Beskrajno vam svima hvala za ogromnu podršku. Iskreno ste me zapanjili i potvrdili da nas i dalje ima puno više civilizovanih i normalnih nego nasilnika koji smatraju da im je baš sve dopušteno.

Hajka na mene ulazi u petu godinu. I postala je vrlo brutalna jer nakon 48 mjeseci laži, montaža i pravljenja mete od mene uspjeli su me potpuno dehumanizirati u glavama tih “sljedbenika” toliko da ljudi sasvim slobodno, pod svojim imenom pišu neprihvatljive javne komentare ili šalju takve poruke.

Oni su prihvatili lažni narativ da sam ja službenica “dedždžala/antikrista” kako su me u svojim konstrukcijama označili i napad na mene pretpostavljam da smatraju časnom metodom u borbi protiv đavola.

U svoje laži uključuju moju sestru, njenu porodicu pa čak i mog oca koji je poginuo prije 33 godine. Ne postoje granice.

I dok mi se stomak okrene kad pročitam gadosti i uvrede zaluđenih “sljedbenika”, oni su samo simptom. Uzrok i krivci su oni koji od mene prave metu već četiri godine. Moć i osjećaj nedodirljivosti im je omogućilo naše pravosuđe”, napisala je Hasanbegović-Konaković.

Podsjetimo, komentarima na društvenim mrežama novinarka Al Jazeere je ranije objavila post Jasmina Mulahusića protiv kojeg se već vodi istraga zbog ovog problema.

Jasmin Mulahusić već duže vrijeme proziva Hasanbegović-Konaković kao i njenog supruga Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

RadioSarajevo