Portal 072info

Damir Avdagić (37) iz Tuzle lažnim obećanjima građanima pokrao novac

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za 37-godišnjeg Damira Avdagića iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo prijevara.

˝Postoji osnovana sumnja da je Avdagić u periodu od polovine 2013. do januara 2015. godine većem broju osoba u Tuzli davao lažna obećanja ili se lažno predstavljao i uzimao određene novčane iznose za navodno posredovanje u zapošljavanju u privatnim ili javnim firmama, za regulisanje penzije ili invalidnine i na taj način sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist čiji iznos se i dalje utvrđuje. Dakle, Avdagić je osumnjičen da je lažnim prikazivanjem činjenica doveo veći broj ljudi u zabludu i na taj način sebi pribavio protupravnu imovinsku korist˝, saopćeno je iz Tužilaštva.

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičenog lišili slobode, izvršena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istraga je u toku.

bh-index.com

Podijelite članak