DAMIR BRDAREVIĆ ZA 072INFO: “Dat ću sve od sebe da što bolje predstavim sebe, Zenicu i zemlju iz koje dolazim”

Sve popularnije muzičko takmičenje “Pinkove Zvezde”, svaku emisiju predstavlja veliki broj talentovanih, zabavnih i odličnih pjevača, a u takmičenju ove sezone predstavlja se i Zeničanin Damir Brdarević, koji je publici, naručito onoj u Zenici poznat po izuzetno kvalitetnim glasovnim sposobnostima i atmosferi koju napravi gdje god da se pojavi.

Portal 072info i ovog puta odlučio je podržati Zeničane koji van granica naše zemlje postaju sve popularniji, te na taj način predstavljaju svoj grad i zemlju iz koje dolaze na najbolji mogući način.

Tridesetjednogodišnji Damir Brdarević iz Zenice, kako je istakao u našem razgovoru, muziku doživljava prvenstveno kao jednu veliku umjetnost u kojoj se pronašao još od malih nogu.

“Već nekih desetak godina aktivno se bavim pjevanjem, mada sam taj svoj talenat počeo da pokazujem još dok sam bio sasvim mali dječak. Sve je počelo u našem stanu, gdje sam pjevao za svoje ukućane, pa se poslije prenijelo na školske priredbe i manifestacije, da bi se tokom odrastanja i sazrijevanja počeo pojavljivati i na raznim festivalima. Posljednjih godina sam aktivan na svim mogućim binama, od kafana, klubova, diskoteka, da bi se ove godine pojavio i na profesionalnoj sceni “Pinkovih Zvezda”, gdje sam ušao u takmičenje za koje mislim da je pravi put za jednog pjevača koji želi da izađe iz anonimnosti”, kaže Damir.

12696587_186471648374941_279395012_o

Copy

Ove subote emitovan je novi krug takmičenja “Pinkove Zvezde”, gdje se Damir predstavio sa novim interpretacijama, te zasigurno prikupio simpatije određenih članova žirija i publike.

Kako je izjavio, približava se i završnica takmičenja Pinkovih Zvezda, te je konkurencija sve veća.

“Kada sam se prijavljivao na ovo takmičenje, cilj mi je bio proći prvu audiciju koja se održavala u Sarajevu, na kojoj se pojavilo preko 700 kandidata iz cijele BiH. Kada sam dobio poziv da dođem u Beograd na završnu audiciju, poslije koje se ulazi u snimanje javnih emisija, nije bilo sretnijeg čovjeka od mene. Sada sam već u samoj završnici takmičenja, gdje nas nije ostalo mnogo, a bilo je ukupno 12.000 prijavljenih takmičara, tako da je sad sve moguće.”

MARINA TUCAKOVIĆ OMILJENI ČLAN ŽIRIJA

Znamo da je pjevati pred žirijem kojeg čine velikani muzičke scene bivše Jugoslavije velika stvar, zasigurno je trema prisutna kako kod Damira tako i kod svih ostalih takmičara, ali kako ovaj simpatični Zeničanin kaže, svakog puta trudi se pokazati sve veći kvalitet i borbu.

“Ja sam te ljude do jučer mogao vidjeti samo na televiziji, a “danas” stojim i pjevam ispred njih i mogu vam reći da nije jednostavno, pogotovo što su to sve velika imena muzičke scene bivše Jugoslavije, od Harisa Džinovića, Bore Čorbe, Cece, Miroslava Ilića do Marine Tucaković, koja je meni lično najomiljeniji član žirija. Što se tiče komentara, cijenim svačije mišljenje i jako ga uvažavam”, dodaje Brdarević.

12648067_186471635041609_747277527_n

Podrška koju takmičari imaju od svojih najbližih je za njih ujedno i najvažnija, ali kada se radi o izboru pjesme, Damir otkriva da se posavjetuje sa onima koji su uz njega od samog početka, ali na kraju, konačnu odluku ipak donese sam.

“Što se tiče izbora pjesama tu su nam odriješene ruke i možemo da izaberemo ono što mi mislimo da nam najbolje odgovara, jer sam sistem takmičenja zahtijeva da se pjevaju i pop i folk pjesme, što meni lično odgovara. Ja se svaki put konsultujem sa svojim bližnjima oko izbora pjesama za naredni krug, ali na kraju opet odlučujem ja sam, jer sam sebe najbolje poznajem.”

PRIŽELJKUJE SARADNJU SA PINKOM I NAKON TAKMIČENJA

Ambicija svakog takmičara je izdavanje pjesme ili albuma. Kada je riječ o Damiru, on kaže da zasad ne želi da razmišlja o tome, te da mu je jedini cilj da se na najbolji način predstavi u ovom velikom takmičenju-

“Što se tiče skorije budućnosti, ne mogu da planiram ništa dok god sam u takmičenju, jer imam obavezu prema Pink televiziji i ljudima koji su više nego korektni prema nama. Ja se nadam i očekujem da nastavim saradnju i poslije takmičenja sa produkcijom koja je na najvišem mogućem nivou, pa i da snimim nešto za njih, ne bih imao ništa protiv”, naglašava za 072info.

12647945_186471621708277_66575235_n

Nakon plasmana u četvrti krug takmičenja, Damir ističe, da je ostalo još jako malo vremena do kraja, te da su pravila dosta drugačija, žiri mnogo oprezniji, a kandidati iskusniji.

“Takmičenje je došlo skoro do kraja, tako da su ostali samo najbolji takmičari, odlični pjevači i nije lako prolaziti ove posljednje krugove takmičenja. Ja sam sad izborio mjesto u četvrtom krugu i kako sam načuo pred nama su sad dueli jedan na jedan, gdje će biti baš uzbudljivo i napeto do samog kraja. Kao i uvijek, ja ću dati sve od sebe da na najbolji način predstavim sebe, svoj grad i zemlju iz koje dolazim”, kaže nam za kraj Damir, te dodaje: “Želim da uputim veliki pozdrav vama i vjernim čitateljima Portala 072info”.

FB_IMG_1454790119633

U prvoj grupi kao drugi takmičar ove subote na takmičenju “Pinkove Zvezde”, Damir se predstavio s pjesmom “Ne žalim” Željka Samardžića, kojom je osvojio većinu članova žirija, te je tako Ceca Ražnatović istakla da već dugo vremena nisu čuli ovaj retro oblik pjevanja: “Meni se baš mnogo sviđa, mnogo je specifičan, drugačiji, malo retro peva a to odavno nismo čuli. Ja čujem u tvom glasu iskustvo, vidim samopouzdanje. Meni se sve to kompletno dopalo. Ti si meni nekako vizuelno i vokalno odličan paketić”, istakla je popularna Ceca.

Marina Tucaković, također je bila oduševljena Damirovim nastupom, te istakla: “Sviđa mi se tvoj stil pevanja, sama emocija i meni je ovo mnogo prijalo i na svoj način si je otpevao”, rekla je Tucaković.

FB_IMG_1454790105237

Interpretacijom pjesme Željka Samardžića, pozitivne komentare istakao je i legendardni Miroslav Ilić, te dodao kako Damira vidi kao jednog ozbiljnog pjevača: “Za mene je ovo baš ozbiljan pevač i ozbiljno pevanje”.

Damirov nastup moći ćete pogledati na oficijelnoj YouTube stranici Pinkovih Zvezda, a redakcija Portala 072info našem Zeničaninu želi mnogo uspjeha i sreće u nastavku takmičenja, kao i u karijeri.

Prethodni članakTajnoviti pisac iz Tuzle riječima dotakao mnoga srca
Sljedeći članakGOLIJEŠNICA IZMEĐU MAGLAJA I ŽEPČA: U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI SMRTNO STRADALE DVIJE OSOBE