DAMIR DŽAKIĆ: Moj otac se mrznuo u automobilu dok sam ja bio na probama

DAMIR DŽAKIĆ: Moj otac se mrznuo u automobilu dok sam ja bio na probama

DamirDzakic

Audicije za ovogodišnju sezonu velikog takmičenja ‘Zvezde Granda’ nas iz subote u subotu oduševljavaju mnogobrojnim takmičarima, a koji uistinu pokazuju uglavnom zavidne glasovne sposobnosti. Ipak, konkurencija je na zavidnom nivou pa se često i žiri stavlja na muke kojeg kandidata izabrati za dalji prolazak i pritisnuti čuveni taster.

Tako je već sada kroz audicije prošao veliki broj takmičara, ali su se oni najbolji i najkvalitetniji već sada istakli. Upravo kandidat koji je očarao stručni žiri dolazi iz BiH, tačnije iz Banovića, a koji je interpretacijom pjesme Dženana Lončarevića ‘Starim sam’ naprosto fascinirao. Riječ je o osamnaestogodišnjem Damiru Džakiću koji svoja iskustva na ovakvim takmičenjima bilježi i na domaćem šou ‘Zvijezda možeš biti ti’ a sa kojim smo obavili kratki razgovor.

Koliko dugo se već bavite muzikom i jeste li do sada učestvovali na takmičenjima ovog tipa?

Muzikom se aktivno bavim već četiri godine i moram kazati kako su to do sada najljepše godine mog života. Iskustva u prijavljivanju na takmičenja ovog tipa stičem u BiH, na takmičenju ‘Zvijezda možeš biti ti’, međutim nisam uspio proći dalje. I pored toga, bio sam uporan i vjerovao sam u sebe a što se u konačnom i isplatilo.

Kako su tekle pripreme za novi krug u Beogradu, ko Vam je bio najveća podrška?

Moram priznati da sam se dugo pripremao, kao i da su pripreme zaista bile naporne. Svaki dan pjevati istu pjesmu nije baš jednostavno, ali znao sam gdje idem. Svjestan svih okolnosti i gdje odlazim, pred koliko ljudi ću pjevati, zaista sam morao dati mnogo truda i pokazati svoj maksimum. Najveća podrška su mi moji roditelji, brat i sestra, a zatim naravno i moji najbolji prijatelji.

Priča o Vašem ocu koji se mrznuo čekajući Vas na probama mnoge je ‘pogodila’, o čemu se radi?

To je priča koju uvijek rado pričam, priča kojom želim da pokažem ponos i poštovanje prema mome ocu, a koji se najviše žrtvovao za mene. Naime, svako drugi dan vozio me put Sarajeva na probe, mrznuo se i spavao u atomobilu dok sam ja pjevao i vježbao. Njegova podrška i želja za mojim napredovanjem nikada nije bila upitna, iako se znao razboljeti zbog neuslovnosti u automobilu. Obećao sam mu, a što sam kazao i javno, jednoga dana ću mu se zahvaliti na svemu što je učinio za mene.

Odlučili ste se interpretirati zahtijevnu pjesmu velike zvijezde Dženana Lončarevića, da li je bilo treme?

To je pjesma koja mi je, kako kažu, u srcu. Pjesma ‘Starim sam’ jednostavno je pjesma koju osjećam i koju sam iz dubine duše otpjevao. Koliko god bila zahtijevna ja sam se pronašao u njoj, a što smatram da je u konačnome i rezultat dobre interpretacije.

Jeste li očekivali prolazak dalje i kojeg člana žirija ste se ponajviše ‘bojali’?

Moram priznati da sam se najviše bojao Šabana Šaulića, budući da svi znamo ko je Šaban, ali i Dragana Stojkovića Bosanca. Ipak, bio sam sretan kada sam saznao da je upravo Bosanac prvi pritisnuo taster za prolaz dalje, a sam čin glasa od strane žirija otklonio mi je i ono malo pozitivne treme koja je vladala. Prolaz ne mogu priznati kako sam očekivao, u početku i nisam bio siguran. Ali, nakon interpretacije i reakcije žirija bio sam ubijeđen da idem dalje.

Koje su Vaše ambicije kada govorimo o ovom takmičenju ali i muzici generalno, gdje se vidite?

Kada govorimo o takmičenju logično je da bih volio proći što dalje, ali i kada bi sve stalo na ovome ja sam prezadovoljan svojim učinkom i uspjehom. Već sada pripremam pjesmu za slijedeći nastup, ali naziv pjesme bih ostavio da javnost sazna onoga trenutka kada izađem na veliku scenu. U pogledu muzike sve je isplanirano budući da je moj život muzika, tako da za te planove ne treba trošiti previše riječi. Planiram biti pjevač, a što mi se već na neki način počelo ostvarivati.

U nastavku uživajte u fenomenalnoj interpretaciji mladog Damira Džakića, a kojem želimo mnogo uspjeha u takmičenju.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica