Damir Hukić i Amir Došić u RK Čeliku

Damir Hukić i Amir Došić u RK Čeliku

Novi direktor Škole rukometa RK Čelik je rukometni profesor sporta Damir Hukić a igračko pojačanje u Klubu je Amir Došić.

Damir Hukić novi direktor Čelikove Škole rukometa

Damir Hukić novi direktor Čelikove Škole rukometa

Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik imenovao je novog direktora vlastite Škole rukometa. To je rukometni veteran RK Čelika, profesor sporta, koji je rukometnu karijeru završio baš u RK Čeliku.

Osim u Čeliku, Hukić je imao sjajnu rukometnu karijeru i kao aktivni rukometaš RK Dobočice iz Leskovca u Srbiji, RK Kolinska u Ljubljani, Slovenija, te u RK Karlovcu u Hrvatskoj. Od bh. klubova igrao je za tuzlansku Slobodu, RK Banoviće i na kraju za RK Čelik.

”Raduje me da mi je RK Čelik pružio šansu da napravimo novi uspon u radu sa mladima u rukometu u našem gradu. Imam detaljno razrađen plan Škole i daću sve od sebe da RK Čelik iznjedri što više mladih rukometnih telenata. Inače, Zenica je uvijek bila velik rasadnik rukometnih znalaca”, kazao je za Čelikov portal profesor Damir Hukić.

Škola rukometa Čelik je aktivirala agresivni plan širenja broja polaznika vlastite škole. Upis u Školu je već počeo i besplatan je. Prijave se vrše SMS porukama na telefon generalnog sekeretara Kluba Selvira Mehmedovića – 061 727 452.

Osim prof. Hukića, koji će prenositi svoja znanja polaznicima rukometne škole, časove će držati i prvotimaci RK Čelika, Ante Dragičević, Tarik Kubat, Faris Mrako, Amir Došić i Faris Rujanac.

– Svaki od polaznika škole dobiće besplatno dres RK Čelika za svoj nastup – kaže Hukić.

Amir Došić se priljučio pripremama

Iskusni tridesetogodišnji rukometaš iz Zavidovića, koji je u prethodnoj polusezoni branio boje RK Donji Vakuf, večeras se priključio trenizima RK Čelika, nakon što je potpisao trogodišnii ugovor sa ovim klubom.

Došić je rođen u Zenici prije 30 godina, a već sa sedam godina upisao je i prošao poznatu Školu rukometa Krivaja iz Zavidovića. Još je igrao za RK Žepče. Igra na poziciji lijevog i srednjeg beka.

Inače, Došić je profesor sporta i tjelasnog odgoja, a do sada je još igrao za RK Žepče i RK Donji Vakuf.

Amir Došić se priljučio RK Čeliku

– Raduje me da sam u RK Čeliku koji je odlično organizovan klub, prava rukometna institucija. Na poziv predsjednika Čelika Paneta Škrbića, nisam se nimalo dvoumio. Želim i znam da mogu pomoći mom RK Čeliku i daću svoj maksimum za plasman RK Čelika u Premijer ligu BiH, tamo gdje i pripadamo – izjavio je Amir Došić.

Predsjednik RK Čelika Pane Škrbić je, nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora sa Amirom Došićem, izjavio:

– Po ”nalogu” trenera Mikija Filipovića da u naše redove dovedemo iskusnog beka Amira Došića, sjeo sam za sto sa Došićem i sve smo se dogovorili za svega pet minuta! Ciljevi nam se podudaraju, a to je Premijer liga BiH. Amire, želim Ti dobrodošlicu i siguran sam da predstavljaš veliko pojačanje za naše redove, i igrački, jer Došić igra u oba smjera, i u odbrani i u napadu, ali i ljudski, kao karakter. Radi se o ozbiljnom, karakternom momku, sa diplomom profesora sporta – kaže predsjednik Čelika Pane Škrbić.

Inače, pripremni treninzi se obavljaju posljednjih deset dana, a od ponedjeljka, 31. januara, Čelik startuje sa žestokim završnim prpremama za novu prvenstvenu sezonu u Prvoj ligi FBIH. Trenizi će biti dva puta dnevno i vodiće ih trener Miki Filipović.

Na kraju da podsjetimo: jesenji dio prvenstva RK Čelik je završio na prvom mjestu, ispred Slobode 2 iz Tuzle, RK Jajca i RK Kaknja, glavnim konkuretima za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE