Portal 072info

DAN NAKON PROTESTA: Građani se odazvali akciji čišćenja grada Zenice (FOTO)

IMG_4363

Nakon velikih i izuzetno agresivnih protesta koji su se održali jučer širom cijele Bosne i Hercegovine u Zenici su uništeni mnogi objekti, privatni automobili, ugostiteljski objekti, poslovni prostori. Pored zgrade Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koja je uništena skoro pa u potpunosti, demonstranti su jučer napravili poprilično veliku štetu i u zgradi Općine u Zenici.

Dogovorena akcija čišćenja grada Zenice, koja je zakazana jutros u 10:00 sati ispred zgrade Općine sakupila je oko pedesetak građana, koji su zajedno za uposlenicima Općine Zenica odlučili potpomoći u katastrofi koja je zadesila jučer grad Zenicu.

Na fotografijama se mogu vidjeti tačni dokazi vandalizma, porazbijana stakla, automobili u rijeci Kočevi, oštećeni izlozi i mnogo velike štete koja se tek jutros u gradu Zenici, znanto vidi.

U fotogaleriji Benjamina Hazića, pogledajte kako je Zenica izgledala u jutarnjim satima, dan nakon velikih protesta koji su se održali širom Bosne i Hercegovine, pa i u Zenici i koji će se zasigurno još dugo vremena pamtiti.

[Galleries 193 not found]

Podijelite članak