Portal 072info

Dan otvorenih vrata UNZE

Univerzitet u Zenici,sa svojih 8 fakulteta,predstavio je danas svim zainteresovanim maturantima i građanima mogućnosti i uslove studiranja na ovoj visokoškolskoj ustanovi u okviru tradicionalne manifestacije Dan otvorenih vrata.

“Ova aktivnost otpočela je još u februaru a danas je završna manifestacija,pri čemu očekujemo odziv oko 1.000 svršenika srednjih škola sa područja Zeničko dobojskog i Srednjebosanskog kantona”, ukazao je Enes Hašić, prorektor za nastavu i studentska pitanja. Zainteresovanim maturantima pojedinačno su predstavljeni studijski odsjeci Fakulteta za metalurgiju i materijale, Mašinskog, Filozofskog, Ekonomskog, Pravnog, Zdravstvenog, Politehničkog i Islamskog pedagoškog fakulteta.

Univerzitet u Zenici je prvi akreditovani javni univerzitet u Federaciji BiH, uspješno primjenjuje ECTS, odnosno Evropki sistem prijenosa i akumulacije bodova i duže vrijeme razvija vlastiti sistem osiguranja kvaliteta.

U sastavu Univerziteta su i Studentski centar, te Metalurški institut „Kemal Kapetanović“, kao i razni specijalizirani centri. Na Univerzitetu u Zenici trenutno studira oko 5 hiljada studenata, a na realizaciji nastavnog procesa angažovano je skoro 500 nastavnika i saradnika. 

rtvze.ba

Podijelite članak