Portal 072info

Danas 2. Međunarodni skokovi sa vodopada

Više od 30 skakača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Slovenije i Srbije natjecat će se danas u skokovima sa vodopada u Jajcu, piše bh. novinska agencija Patria.

Bit će izvedeno 50 skokova, od čega deset revijalnih, a pehare će dobiti najbolja tri skakača, najbolji skakač revijalnog skoka i jedan prelazni pehar koji će naredne godine dobiti svog novog vlasnika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Visok oko 21 metar, nastao na ušću Plive u Vrbas, vodopad u Jajcu je prema mnogim ocjenama među deset najljepših vodopada u svijetu. Među rijetkim je vodopadima koji se nalazi u samom centru grada.

Program manifestacije skokova sa vodopada u Jajcu počinje u 12 sati promocijeom knjige “Sportski vremeplov” sportskog novinara Muhameda Bikića, a promotori su legenda mostarskih skokova Emir Balić i Vlatko Glavaš.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Skokovi će biti izvedeni od 16 sati.

U skokovima sa vodopada takmičit će se i najbolji skakač Kosova Florid Gashi, on je ovogodišnji pobjednik Skokova sa Švanjskog mosta u Đakovici. Mladi Florid Gashi dolazi u Jajce u pratnji svog trenera Avdyla Osmanija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predsjednik žirija ovogodišnjih skokova sa vodopada u Jajcu je najpopularniji mostarski skakač Emir Balić.

Stručnjaci za turizam već nekoliko godina Jajce uvršavaju u jedan od najljepših gradove Evrope, koji osim vodopada u centru grada turistima nudi ljepote Plivskih jezera, vjerski turizam, obilje ostataka iz srednjovjekovne Bosne, prenosi NAP.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

nap.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME