DANAS BEZ TRENINGA: ,,Čelik” sutra u Zavidovićima

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

RK CELIK - RK GORAZDE

Iako su se danas u 17.00 sati u Gradskoj areni okupili svi igrači RK ,,Čelika” na čelu sa trenerom Zdenom Antović, čak i povrijeđeni Elvis Brkić  – trening ipak nije održan. Ovoga puta reazlog  je: što se u usubotu i nedjelju u Gradskoj areni održava karate turnir, pa su organizatori  dvoranu počeli pripremati za taj turnir još danas u 13.00 sati.

Tačno je da su mi iz Gradske arene Zenica javili da u subotu i nedjelju 13. i 14. aprila,zbog održavanja karate turnira  otkažem sve treninge RK ,,Čelika”, jer je Arena zauzeta zbog održavanja tog  turnira. Ja sam  otkazao treninge na-ših ekipa u Areni za subotu i nedjelju. Niko mi nije ni pomenuo da se otkazuju i popodnevni termini treninga zapetak 12. aprila u 17.00 sati. Navodno Arena se mora dan ranije pripremiti za turnire u subotu i nedjelju. Da mi je to iko rekao – našli bi smo ternim za važan trenig  u nekoj drugoj dvorani ili bismo ga zakazali istog dana u 12.00 sati u Areni. Ubuduće ćemo tražiti da nam se sve promjene u korištenju termina u Areni dostavljaju faxom ili mailom  – kaže ,,Čovjek za vezu” iz RK ,,Čelika”  sa Gradskom arenom , inače direktor Kluba Nedžad Ahmić.- Ovo je neodgovorno od strane Gradske arene – da 20 igrača RK ,,Čelika” dođu na trening iz Doboja, Bile, Sarajeva, Travnika  i  praktično ,,poljube vrata” Arene i to u svom treminu za treninge…

Tako igrači ,,Čelika”, inače vodeća  ekipa na tebeli Premijer lige BiH u Zavidoviće na utak-micu sa ,,Krivajom” (utakmica se igra 13. aprila u 19.00 sati) putuje i bez posljednjg važnog treni-nga, gdje su se trebale uigravati važne taktičke varijante ekipe. Ohabrujuća vijest je, pak,  da u Zavidoviće ,,Čelik” putuje(gotovo) kompletan.

U Zavidoviće putuje i povrijeđeni desni bek Elvis Brkić, koji se neće skidati protiv,,Krivaje”, jer mu jeprije 15 dana igrač RK  ,,Goražda” u utakmici u Zenici na tri mjesta slomio nos. Svi ostali prvotimci putuju u Zavidoviće, te još dva juniora. U Zavidoviće putujemo da se borimo. Ipak veliki hendikep je neigranje pomenutog Brkića, koji je poznati borac na terenu i jedan od ponajboljih naših  igrača  –  kaže trener  RK ,,Čelika” Zdenko Antović, vidno iznerviran što je njegova ekipa došla na trenig, a da nema termina u Gradskoj areni.  I on  sam je ,,zapucao” na trening iz Visokog.

Prema informacijama iz Zavidovića, u tom gradu pred susret sa ,,Čelikom” vlada prava eforija. Svi su ,,nabrijani” – i igrači i publika. Nekada je ,,Čelik” bio lagan ,,plijen” ,,Krivaji”, ali se u  posljednjih dvije godine situcija se znatno promijenila i sada je ,,Čelik” taj koji ,,diktira tempo” u međusobnim okršajima. Isto tako, i iz Zenice se sprema jedan broj navijača da u Zavidovićama  bodri najuspješniji zenički sportski kolektiv u ovoj godini.

Želimo našim momcima da se u Zavidovićima maksimlano bore i izboreza dobar rezultat. Nama bodovi trebaju da zadržimo vodeću poziciju na tabeli, aRK ,,Krivaji”  da obezbijede opstanak u Premijer ligi BiH   – poručuju iz Uprave zeničkog premijerligaša.