Danas dženaza i ukop Elvina Osmančevića

Podijelite vijest

Nakon tragičnog događaja koji se desio u naselju Babina rijeka, građani Zenice su još uvijek u šoku. Naime, kako piše portal 7dana.info, dvadesetdvogodišnji Elvin Osmančević po svemu sudeći životom je platio grafit koji je na zidu susjedne zgrade u kojoj živi nacrtao njegov brat.

Jasmin Briga je već nekoliko dana pokušavao pronaći mladića iz komšiluka, a među kojima je i Elvinov mlađi brat, kako bi obrasli grafit na kojem je uz “četiri S” pisalo i Lolo, što je bio nadimak mlađeg Osmnačevića.

Kako piše portal 7dana.info, u poslijepodnevnim satima pred vratima stana Osmančevića došao je Briga, koji je prema riječima očevida prvo nasrnuo na mlađeg brata Emira; nakon čega se pojavio i Elvin koji je stao u bratovu odbranu.

Potom je Briga pucao iz pištolja u stomak Elvina Osmančevića, a koji je podlegao u Kantonalnoj bolnici Zenica. Ubrzo nakon toga ubica je uhapšen i priveden u Policijsku stanicu Crkvice, a jučer je saslušan i u Tužilaštvu ZDK da bi mu potom dežurni tužilac zatražio određivanje pritvora u trajanju od 30 dana.

Grafit su jučer obrisale komšije, a dženaza i ukop stradalog Elvina Osmančevića obavit će se danas iza ikindije namaza, na mjesnom mezarju Jelinak u Busovači.